Son Dakika: PCR ve karantina uygulamalarında değişiklik

Sona eren Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantı detaylarını açıkladı. Bakan Koca korona ile mücadelede yeni bir evreye girildiğini bildiri. PCR testi ve karantina süreçlerinde değişiklik kararı alındığını duyurdu.

Son Dakika: PCR ve karantina uygulamalarında değişiklik

PCR ve Karantina Sürecinde Yeni Sisteme Geçiliyor!

Bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından yeni kurallar ve tedbirler açıklanması bekleniyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, beklendiği üzere Bilim Kurulu toplantısının ardından kamera karşısına geçti ve tüm yurttaşlara seslendi, bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında 2 doz aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı vakaların artık karantinaya alınmaması gerektiğine karar verildiği Fahrettin Koca tarafından duyuruldu. Bu karara sebep olan şey ise basın ve kamuoyu tarafından aşı yaptırma oranında artış için tasarlanmış bir sistem olarak görüldü. 

Yeni kuralları açıklamaya devam eden Koca artık pozitif vakalarda 7 gün karantina süresi olduğunu ve 7. günün sonunda salgına yakalanmış kişilerin test yaptırmaksızın izolasyonlarının tamamlanacağını bildirdi. 

Etiketler