Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı

Memur ve memur emeklisi zammı gündemde yer almaya devam ediyordu ki son dakika açıklaması geldi. Son Dakika! Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı!

Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı

Son Dakika! Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı! Yüzde  30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif oranları ile enflasyon farklarından oluşan bir zam yapıldı. 3600 ek gösterge vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline geldi.  

4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ile 2023 yılındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde memurlar için imzalar atıldı. Memur ve memur emeklisi zam oranları %30 ile %35 arasında değişen kümülatif artış oranlarıyla enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Bakanlık açıklama yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada:

Son zamanlarda kurda yaşanan hareketlilik  ve ekonomik dalgalanmalar sebebiyle toplu sözleşmenin ilgili maddeleri güncellendi. Söz konusu çalışma, yalnızca doktorları değil tüm sağlık personelini gözetmekle kalmayıp aynı zamanda tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde sosyal bir refah düzenlemesi olarak yapılacaktır. denildi.

En düşük memur emeklisi maaşı 3669 TL

Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı - Resim : 1

En düşük memur emeklisi maaşı da artış gösterdi. Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde yıl sonu enflasyon tahminini %14’ten %18,4’e çıkarmıştı. Bu da memur emeklisi için yıl sonuna yaklaşık %7 enflasyon farkı oluşturduğundan dolayı en düşük memur maaşı 4102 TL’den 4594 TL’ye, en düşük memur emekli maaşı da 3276 TL’den 3669 TL’ye yükselecek. Konuyla ilgili ayrıntılar geldiği takride sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de bizi takipte kalarak anlık haberdar olabilirsiniz.