Son Dakika: Kavcıoğlu'ndan Dolar ve Merkez Bankası ile ilgili açıklama

Merkez Bankası 6 kez dolara müdahale ederek döviz kurlarında yaşanan sağlıksız fiyatlamaları aşağı düzenlemek için piyasaya direk müdahalede bulunmuştu.

Son Dakika: Kavcıoğlu'ndan Dolar ve Merkez Bankası ile ilgili açıklama

Merkez Bankası piyasada yer alan sağlıksız fiyatlamalar nedeniyle piyasaya istediği zaman tüm materyallerle piyasaya müdahil olabilir açıklaması yapıldıktan sonra bir süre sonra döviz piyasalardın tam 6 kez müdahalede bulunmuş fakat piyasalar bu durumu çok önemsemeden satılan tüm dövizi satın almıştı. 

Merkez Bankasında Döviz Azaldı Mı?

Yapılan 6 müdahalenin sonunda tahmini olarak 2 milyar dolarlık bir döviz rezervi kaybeden Merkez Bankası, döviz rezervlerini nasıl artıracak? sorusu çok fazla sorulmaya başlamıştı. 

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu, Merkez Bankası döviz sattığı gibi aynı şekilde alabilir. Şimdi değilse bile ilerde Merkez Bankasının döviz alma ihtimali elbette vardır. Nasıl ki sağlıksız yükselişte satış yönünde bir tavrımız var ise kur çok hızlı aşağı geldiğinde de alım yönünde bir tasarrufumuz olabilir.

 Rezerv Alımları Bu İşin Sigortası Olacak!

Kavcıoğlu aynı zamanda kur aşağı düşüş göstergelerinde istikrar yakalanması halinde gelecek olan döviz alımları ile birlikte rezervlerin çok daha güçlü hale geleceğini ve bu planın sigortasının bu olacağını ifade etti.

Merkez Bankası Toplantısı Ne Zaman?

2021 yılının tüm Merkez Bankası toplantıları gerçekleştirildi. Her ayın 3. haftasında perşembe gününe denk getirilen toplantılar 2022 yılında da aynı şekilde gerçekleştirilecek. 2022 yılı Ocak ayında Merkez Bankası toplantısı ne zaman? 20 Ocak 2022 tarihinde yılın ilk Merkez Bankası toplantısı gerçekleştirilecek.

Etiketler