Son Dakika: İstanbul'daki üniversitelere kar tatili

Yoğun kar yağışının her geçen dakika daha fazla hayatı etkilemesi ile İstanbul'da bulunan tüm üniversiteler için ara verileceği çağrısı yapıldı. İşte detaylar...

Son Dakika: İstanbul'daki üniversitelere kar tatili

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'daki üniversitelere 2 gün ara verildi

Yoğun kar yağışı İstanbul’da hayatı felç etmeye devam ederken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, mega şehirde bulunan üniversitelerle ilgili açıklama yaparak gözleri üzerine topladı. Vali Yerlikaya’nın açıklamasına yer alana göre Pazartesi ve Salı günü üniversitelerde eğitime ara verileceği haberi duyuruldu. Dün akşamdan bu yana süren yoğun kar yağışı etkisini halen sürdürdüğü için birçok alanda hayat durma noktasına kadar geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentteki yoğun Kar yağışı nedeniyle üniversite eğitimlerine ve sınavlara 2 gün ara verilmesinin kararını resmi Twitter hesabı üzerinden yayınlayarak bilgi paylaşımında bulundu.

Genel olarak idari izin haberinden sonra bu kararın alınması muhtemel görünüyordu. Bazı vatandaşlar için idari izin hakkı verileceği gün içinde duyurularak bazı illerde uygulanmaya başlandı. İdari izin durumu şu anlık sadece 31 il ile sınırlanmış iken ilerleyen saatlerde daha fazla ilde geçerli olabilir. Buna ek olarak şu an sadece İstanbul ilinde geçerli olan üniversite ve sınav ertelenme durumu ilerleyen saatlerde daha fazla ilde devam ederek tatil edilme durumu artış gösterebilir. Bunun seyri kar yağışının etkisine göre belirlenecektir.

Önce sağlık önce güvenlik

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili üniversite öğrencilerimiz, şehrimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle üniversite rektörlerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonrası, İstanbul’daki üniversitelerimizde eğitime ve sınavlara 2 gün süreyle (pazartesi-Salı) ara verilmiştir. Önce sağlık, önce güvenlik.” İfadelerini kullanarak bu alanda henüz başka bir çalışma olmadığını duyurdu. Duyuru sonrası eğitimin tekrar devam edip etmeyeceği halen merak halindeyken her hangi bir ikinci açıklama yapılmadı. Üniversitelerin tekrar açılma tarihleri açıklanmadığı için bu alanda ki merak giderek artış göstermeye devam ederek bir sonraki haberler beklenmeye başlandı.