Son dakika! İstanbul'da deprem meydana geldi!

Az önce alınan bilgilere göre İstanbul'un pek çok yerinde hissedilen 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Meydana gelen bu deprem insanları tedirgin etti. İşte detaylar...

Son dakika! İstanbul'da deprem meydana geldi!

Son dakika! İstanbul’da deprem meydana geldi!

Gelen son dakika haberine göre; İstanbul’da deprem meydana gelerek halkı endişelendirdi. Megakentte hissedilen sarsıntıyla beraber “İstanbul’da deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde büyüklüğünde?” şeklindeki sorular peş peşine sorulmaya başlandı. Deprem etkisi ile milyonlarca İstanbullu yaşadığı korkuyu sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile duyurarak depremin büyüklüğünde paylaşımlar yapıldı.

Az önce gelmiş olan son dakika haberine göre İstanbul’da hissedilen bir deprem olduğu kayıtlara geçti. Sosyal medyada binlerce kişi yaşadığı korku dolu anları paylaşarak deprem konusunda endişesini iletti. Yaşanan sarsıntı sonrası İstanbul depremi büyüklüğü ve merkez üssü merak konusu haline gelerek depremin devam edip etmeyeceği oldukça merak edildi. Binlerce kişi “İstanbul’da deprem mi oldu, nerede ve kaç şiddetinde büyüklüğünde oldu?” şeklindeki sorulara yanıt aramaya başladığı sırada AFAD tarafından açıklama yapıldı.

Deprem sarsıntısı ne seviyede?

 Depremin Karadeniz’de gerçekleştiği düşünülür iken gözler Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesine çevirilip açıklama süreci beklenildi. Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde deprem meydana gelip İstanbul ilinde hissedildi. AFAD, İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıklayarak bu deprem hakkında bilgiler verdi. Yapılan açıklamaya göre, saat 22.31’de meydana gelen depremin derinliği 11,49 kilometre olarak kayıt edildi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise depremin büyüklüğü 4.8, derinliği 7.2 km büyüklüğünde olduğu düşünülüyor.

İstanbul ilinde ve ülkemizde sık sık yaşanan deprem felaketlerinden sonra yaşanan bir deprem oldukça büyük tedirginlik yaratmaya başladı. Yaşanan bu deprem büyüklüğü ise insanları tedirgin ederek tekrar korku yaşamasına yetti. Yaşanan bu depremin ilerleyen süreçlerde devam edip etmeyeceği ise oldukça merak edilirken deprem büyüklüğü de oldukça korku yaşattı. Her ne kadar tedbir alınsa dahi yaşanan en ufak deprem yine aynı korkuları geri getiriyor.