Son dakika! İşsizlik rakamları açıklandı

İşsizlik rakamları açıklandı! TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamları artış gösterdi.

Son dakika! İşsizlik rakamları açıklandı

İşsizlik rakamları açıklandı! İşsizlik sorunu hemen herkes tarafından yaşanan en önemli sorunlardan biridir. Bildiğiniz gibi her ay işsizlik rakamları güncellenmektedir. Ocak ayı işsizlik rakamları da bugün açıklandı. Aralık ayında işsiz sayısı Kasım ayına göre 2 bin kişi artarak 3 milyon 794 kişiye yükseldi. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre işsizlik rakamları açıklandı. Bu kapsamda Türkiye genelinde 15 yaş ve üzeri işsiz sayısı 2021 Yılının Aralık ayına göre artış gösterdi. Bu artışla beraber dar tanımlı işsizlik oranı 0,1 puanlık azalış ile %11,2 seviyesine geldi. 

İşsizlik rakamları açıklandı

Açıklanan işsizlik rakamlarına göre 15 yaş ile 24 yaş arasındaki kişileri kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 1,6 puan azalarak %20,8 oranına geldi. İstihdam oranı ise 0,6 puanlık artışla %34,1 oldu. 

Aralık ayında istihdam edilen kişiler arasında tarım sektöründe 10 bin kişi azalırken sanayi sektöründe 108 bin kişi, inşaat sektöründe 5 bin kişi, hizmet sektöründe ise 134 bin kişi olarak artış gösterdi. 

İşsizlik rakamları

Geniş tanımlı işsizlik arttı

Eksik istihdam, iş gücü ve işsizlikten oluşan atıl iş gücü oranı 2021 yılının Aralık ayında bir önceki aya göre 0,5 puan artış göstererek %22,6 oranına yükseldi. 

Sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışan kişilerin toplam çalışanlar içerisindeki payını gösteren kayıt dışı oran ise 0,1 puan azalarak %27,8 oranında karşımıza çıktı. 

Etiketler