Son dakika: Eylül ayı Tüketici Güven Endeksi açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre eylül ayında Tüketici Güven Endeksi yükseliş gösterdi.

Son dakika: Eylül ayı Tüketici Güven Endeksi açıklandı!

TÜİK ve TCMB'nin iş birliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçları açıklandı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 3 oranında artış gösterdi. 

Tüketici güven endeksinde artış

Geçtiğimiz aya ilişkin Tüketici Güven Endeksi ise 72,2 seviyesindeydi.

TÜİK tarafından açıklanan eylül ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi aylık olarak yükseliş kaydetti ve yüzde 0,3 seviyesinde artışla 72,4 seviyesine yükseldi.

Son dakika: Eylül ayı Tüketici Güven Endeksi açıklandı! - Resim : 1

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi geçtiğimiz ayda 53,8 seviyesindeyken, bu ayda yüzde 1,5 düşüş ile 53 seviyesine geriledi. Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi ise geçtiğimiz ayda 72,2 seviyesindeyken, bu ay içerisinde yüzde 1,1 azalış gösterdi ve  71,4'e geriledi.

Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi ise geçtiğimiz ayda 72,8 olarak kaydedilirken, yüzde 1,6 seviyesinde yükseldi ve eylül ayında 74 olarak kaydedildi. Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi de geçtiğimiz ayda 89,8 seviyesindeyken, eylül ayında yüzde 1,3 artışla 91 seviyesine yükseldi.

Tüketici güven endeksinin 100'den büyük olması tüketici güveninde pozitifliği yansıtırken, 100'den küçük olması negatif olarak algılanıyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com