Son Dakika: Emekli milletvekilleri maaşlarına yeni zam istiyor mu?

Son yapılan zamlardan faydalanamadıkları için emekli milletvekillerinin maaşlarının tekrar düzenlenmesini talep ettiğine dair iddialar basında yer bulmuştu. TPB'den gelen açıklama konuya son noktayı koydu...

Son Dakika: Emekli milletvekilleri maaşlarına yeni zam istiyor mu?

Türk Parlamenterler Birliğinin yazılı şekilde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, emekli millet vekillerinin maaş ödemelerinde bir yükseliş talebinin kesinlikle olmadığını söyledi. ''Mesele tüm emekliler gibi milletvekili emeklilerine de aynı hakların verilmesi talebinden ibarettir'' açıklamasını yaptı. Yani emekli millet vekilleri bu yıl maaşlarına yansımayan zammın fazlasını değil tüm memurlara yapıldığı türden eşit haklarını istediğini dile getirdi.

Emekli Millet Vekillerinin Zammı Gündeme Geliyor

TPB yapılan yapılan açıklamanın nedeni olarak, son dönemde milletvekili emeklilerinin özlük hakları ve statülerini tartışan birçok kişiye cevap verme zorunluluğu olarak gösterdi. Yaşanan durumla ilgili emekli milletvekillerinin ekstra bir talebi olmadığı her emekliye tanınan hakların emekli milletvekillerine de tanınması gerektiğini dile getirdi.

Emekli milletvekilleriyle ilgili kamuda söz edildiği gibi süper emeklilik gibi bir durumun söz konusu olmadığını diğer vatandaşlardan hiçbir fark olmaksızın prim ödemelerini yaptıktan sonra emeklilik yaşının gelmesi ile birlikte emekli olabildikleri vurgulandı. 

Söz konusu açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

Bir milletvekilinin görevinin son bulmasından itibaren emeklilik gibi bir durumu söz konusu değildir. Prim ödemeleri tamamlanmaması durumunda, ödemelerini kendisi yapması mecburiyetinde olduğu gibi tüm vatandaşlar gibi prim ödemelerini tamamlamış olsa bile emekli olması gereken yaşa henüz ulaşamamış ise emekli olmak hakkı tanınmaz. Mevcut dönemde prim ödemelerini tamamlamış fakat yaş gelmediği için emekli olmayan hâlâ birçok eski milletvekili vardır. Söz konusu milletvekillerinin içlerinde birden fazla dönem milletvekilliği yapmış fakat emekli olamamış kişi sayısı da bir hayli fazladır.

Emekli milletvekili aylıklarına ekstra bir zam talebinin kesinlikle olmadığını vurgulanan açıklamada, ''Mesele tüm emekliler gibi milletvekili maaşlarının da aynı haklara sahip olmasından ibarettir'' açıklaması yapıldı.

Etiketler