Son Dakika: AGİ kalktı mı? Son noktayı Bakan Bilgin koydu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca işçinin gelir kapısı olan asgari geçin indiriminin kaldırıldığına ilişkin haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: AGİ kalktı mı? Son noktayı Bakan Bilgin koydu!

Asgari Geçim İndiriminin kaldırılması ile ilgili herkes tarafından beklenen açıklamaları yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca asgari ücretli çalışanın aklında oluşan maaş sorularının hepsini çözüme kavuşturdu.

Tüm çalışan gruplarında Asgari Geçim İndirimlerinin kaldırılmasının ardından maaşlarda ne kadar düşüş olacağı? Sorusuna yanıtlayan Bakan Bilgin "AGİ için ne vergi alıyoruz ne de vergi iade ediyoruz. Böylece artık AGİ iade etmiyoruz. Bu durumda işçinin çalışanın bir kaybı yok." dedi.

İşçi Maddi Zarara Uğramayacak

Asgari Geçim İndiriminin kaldırılması ile birlikte çalışan işçilerin bir kaybı olmadığını bir canlı yayında anlatan Bakan Bilgin, ''AGİ için ne vergi alıyoruz ne de vergi iade ediyoruz.'' dedi.

Memur Maaşların 300 TL Ek Katkı 

Çalışan memurlardan vergi yükünün kaldırılmasıyla birlikte memurların daha kazançlı olduğunu dile getiren Bilgin, "Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıyla memurlarımızın da ciddi bir kazancı oldu. Biz bütün çalışanların gelirlerini vergi dışı bırakınca, memurların gelirinde ortalama 300 liralık bir artış oldu." dedi. AGİ'nin kalkması ile ilgili de konuşan bilgin artık artık vergi almadığımız için indirim yapmamızı gerektirecek veya vergi iadesi yapmamızı gerektirecek bir konu yok dedi.

Eş ve Çocuk Yardımı Kalkıyor Mu?

Memur eşlerine ve çocuklarına yapılan yardımın da kalktığı ile ilgili haberlere ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Bilgin, bununla ilgili çok fazla yanlış bilgi var. Ortada kalkan bir yardım yok çünkü memurların bu konuda aldıkları yardım AGİ kapsamı içerisinde değil başka kanunlar çerçevesinde veriliyordu. Verilmeye de devam edecek! dedi.

Etiketler