SolarisBank'ın kurucu ortağı Peter Grosskopf CeFi'den DeFi'ye geçiş sürecini anlattı

SolarisBank'ın kurucu ortağı Peter Grosskopf katılmış olduğu Blockchange konferansında CeFi'den DeFi'ye geçiş sürecini anlattı.

SolarisBank'ın kurucu ortağı Peter Grosskopf CeFi'den DeFi'ye geçiş sürecini anlattı

Unstoppable Finance'in kurucu ortağı ve CTO'su Peter Grosskopf katılmış olduğu bu yılki Blockchange konferansında “İlk benimseme dalgasına CeFi oyuncuları hakim oldu” dedi.

Grosskopf, merkezi olmayan finansın (DeFi) icadının internetin icadı kadar büyük bir buluş olduğuna açıklamalarında yer verirken, eskiden bir bankada çalışırken, yönetim kurulunu blockchain teknolojisini kullanmaya ikna etmeye çalıştığını söyleyen Grosskopf devrin değiştiğini de sözlerine eklerken “Uzaydan izleseniz bile gelişmeleri takip etmek imkansız'' dedi.

Merkezi olmayan ticaret yerleri merkezi organizasyonların aksine  “adil ve erişilebilir” diyen Grosskopf CeFi'den DeFi'ye geçiş sürecine de değindi. "CeFi'nin arkasında genel olarak bir şirket vardır" diyen Grosskopf, "DeFi'de genellikle DAO'lar veya Merkezi Olmayan Otonom Kuruluşlar vardır" şeklinde CeFi ve DeFi'nin arasındaki en net farka dikkat çekti.

Finans sektöründe otomasyon:

Grosskopf, "Bir bankada çalıştığımda hedefim her zaman yüzde 100 STP'ye sahip olmaktı'' dedi. - STP, bir tür otomatikleştirilmiş süreç olan doğrudan yapılan bankacılık işlemlerine verilen isimdir - Ancak bir bankada bu kadar otomasyona bağlı işlemin imkansız olduğunu söyleyen Grosskopf finans sektörünün gelişmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Ancak DeFi'de yer almakta olan blok zincirindeki akıllı sözleşmelerle bunun başarılabileceğini söyleyen Grosskopf,  “Benim için DeFi aslında FinTech 2.0 anlamına geliyor'' dedi bunların yanında DeFi'nin hala daha yolun başında olduğunu ve gelişmekte olduğunu da ekledi.

DeFi'nin finans sektöründeki şeffaflığı da arttıracağını sözlerine ekleyen Grosskopf, bunun sebebini ise bir bankanın paramızla neler yaptığını bilemiyor olmamız olduğunu ekledi. 

Etiketler