Solana'da Hack: Phantom ve Slope cüzdanlarından 6 milyon dolar çekildi

Bir güvenlik ihlali sonucunda Solana (SOL) ekosistemi vuruldu. Hırsızlar 5.000'den fazla Phantom ve Slope cüzdan kullanıcısından toplamda 6 milyon doların üzerinde para çaldı. Peki böyle durumlarda kendinizi korumak için ne gibi önlemler almalısınız?

Solana'da Hack: Phantom ve Slope cüzdanlarından 6 milyon dolar çekildi

2-3 Ağustos gecesi, Solana Ekosistemi (SOL) kullanıcılarından gelen referanslar Twitter'da bomba etkisi yarattı. Solana Ekosistemi (SOL), Phantom veya Slope cüzdanlarındaki tüm kripto para birimlerini aniden kaybettiğini iddia etti.

Solana ekosistemi kargaşa içinde

Blok zinciri denetiminde uzmanlaşmış bir şirket olan OtterSec, Solana blok zincirinde gerçek bir saldırının devam ettiğini hızlıca doğruladı:
 
“Son birkaç saat içinde 5.000'den fazla Solana cüzdanı boşaltıldı. Bu işlemler, gerçek sahipler tarafından imzalanır. Bir tür özel anahtar uzlaşması olduğunu düşündürür.”
 
Hacker tarafından istismar edilen adresten alınan verilere göre; çoğunlukla SOL tokenleri ve USDC'de olmak üzere yaklaşık 6,6 milyon dolar, Phantom ve Slope cüzdan sahiplerinden çalındı.

Solana'da Hack: Phantom ve Slope cüzdanlarından 6 milyon dolar çekildi
Twitter'da Phantom, kullanıcılarına bunun bir cüzdan kusuru olmadığına dair güvence veriyor:
 
"Solana ekosisteminde bildirilen bir güvenlik açığına ışık tutmak için diğer ekiplerle yakın bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda ekip bunun Phantom'a özgü bir sorun olduğuna inanmıyor."
Kendisini "on-chain dedektif" olarak tanımlayan ünlü Zachxbt, hacker'ın 7 ay önce Binance üzerinden bu saldırıyla ilişkili ana cüzdanı beslediğini tespit etti.
 
Kendisini "on-chain dedektif" olarak tanımlayan ünlü Zachxbt, hacker'ın 7 ay önce Binance üzerinden bu saldırıyla ilişkili ana cüzdanı beslediğini tespit etti.
 
Binance böylece saldırganın kimliğini izleyebiliyor. Ancak yine de güvenliği ihlal edilmiş bir cüzdan olabilir.
 

Kripto para cüzdanınızı bir saldırıdan korumak için takip etmeniz gereken en iyi 7 uygulamayı bulun

Kendinizi etkili bir şekilde nasıl korursunuz?

Phantom veya Slope cüzdanınız varsa, giriş yaparken dikkatli olun. Magic Eden'den bir NFT kazandığınızı belirten ve sizden bir uzantı yüklemenizi isteyen sahte bir açılır pencere gibi sahte bir açılır pencerenin cüzdanınızı tehlikeye atıyor gibi görünmesi olasıdır.
 
Cüzdanınızın bütünlüğünü korumak için bu uzantının yüklenmesine izin VERMEYİN.
Ardından, cüzdanınız tarafından verilen izinleri kontrol etmeli ve size şüpheli görünen izinleri iptal etmelisiniz.
 
Ayrıca, yeni bir tohum cümlesi ile yeni bir cüzdan oluşturmanız ve ardından tüm takas edilemeyen jetonlarınızı ve kripto para birimlerinizi oraya aktarmanız önerilir.
 
Fonlarınızı korumak için nihai ve ideal çözüm olan donanım cüzdanları, özellikle sahip olduğunuz miktarlar önemliyse, kripto para birimlerinizin güvenliği için tercih edilmeye devam ediyor.
 
Böyle bir olay, ekosistemimizde soğuk cüzdan kullanımının ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

SOLUSDT:BNN Solana TetherUS
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 21.21
En yüksek 21.96
En düşük 20.96
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler