Solana (SOL): Ethereum'a (ETH) başka bir gizli alternatif

Solana (SOL): Ethereum'a (ETH) başka bir gizli alternatif.

Solana (SOL): Ethereum'a (ETH) başka bir gizli alternatif

Polkadot, Cardano ve Binance Smart Chain'in yanı sıra, hala az bilinen bir blok zinciri Ethereum'u gölgede bırakabilir: Solana. Piyasadaki kripto para birimlerinin çoğunun durgunluk döneminde olduğu bu hafta boyunca, Solana yükselişte olan birkaç kripto paradan biri .

Proje uluslararası çehrede: Apple, Qualcomm, Intel, Twitter, OKEx ve MCX tarafından 40 milyon dolarlık yatırım duyurusu piyasadaki kripto para birimlerinin ilk 15'i arasında yer alan Solana'nın konumunu gerçekten sağlamlaştırdı. Solana, onu kripto endüstrisindeki en umut verici blok zincirlerinden biri yapan yenilikçi teknik özelliklere sahiptir.

Solana'ya genel bakış

Solana, 2017 yılında eski bir Qualcomm mühendisi olan Anatoly Yakovenko tarafından kuruldu. Ona başka bir Qualcomm meslektaşı Greg Fitzerald katıldı.
Solana'nın SOL adında kendi yerel belirteci vardır. 

SOL belirteçlerinin ağ üzerinde iki ana kullanım durumu vardır:

Stake etme: Kullanıcılar, ağın güvenliğini sağlamak için topraklarını doğrudan stake edebilir veya bunları aktif bir doğrulayıcıya devredebilir ve bunları faiz olarak alabilir.
İşlem ücretleri: SOL'ler, ağ üzerinde işlemlerin yürütülmesi ile ilgili ücretleri ödemek için de kullanılır.
SOL'un arzı, bir kısmı beş döngüye dağıtılmış olan 500 milyon token olarak belirlendi.

Blockchain nasıl çalışır?

Solana, yüksek derecede ölçeklenebilirlik ve hızlı işlem süresi sağlarken işlem ücretlerinin olabildiğince düşük olacağı şekilde tasarlandı: Blok zinciri 50.000 TPS işlenebilir. Cryptonews ile yaptığı görüşme sırasında Solana CEO'su işaret olduğunu:

Temel fark ... Solana'nın merkezi olmayan finansın zorluklarını maddi kaynakları (donanım) ve bant genişliğini kullanarak çözmesidir.

Solana'nın arkasındaki teknoloji aşağıdaki beş yeniliğe dayanmaktadır:

Tarih Kanıtı (PoH): Solana geliştiricileri PoH'yi merkezi olmayan bir saat olarak tanımlar. PoH sayesinde, zaman damgası doğrudan ağdan geçen mesajlarda kodlanır: bu işlev, ağ düğümlerinin diğerleriyle koordinasyon yapmak zorunda kalmadan bir blok oluşturmasına izin verir.

Tower BFT: Bu, PoH'nin uygulanması için optimize edilmiş bir hisse kanıtı çeşidi olan Solana fikir birliği mekanizmasıdır.

Türbin: Türbin, Solana'nın veri aktarım protokolüdür ve BitTorrent ile birçok benzerliği vardır.

Gulfstream: Gulfstream, "mempool" içermeyen bir işlem aktarım protokolüdür. Onaylanmamış işlemlerin yönetimini optimize eder.

Sealevel: Bu, işlemlerin bir blok içinde paralel olarak yürütülmesine izin veren protokoldür.

Etiketler