Şok uyarı: Dolardan uzak durun! Buna yatırım yaparsanız paraya para demeyeceksiniz

Son zamanlarda dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Bir analistten öyle bir yorum geldi ki gündeme bomba gibi düştü.

Şok uyarı: Dolardan uzak durun! Buna yatırım yaparsanız paraya para demeyeceksiniz

Türkiye genelinde ekonomik gelişmeler her geçen gün takip edilmektedir. Yatırım yapan kişiler ve yatırım yapmak isteyen kişiler neye nasıl yatırım yapacağını düşünmektedir. Yatırım yapacak kişiler hangi alanda yatırım yaptığı zaman daha çok gelir elde edeceğini düşünmektedir. Özellikle son zamanlarda dolar kurunun baskı altında olması, altın fiyatlarında yükseliş olmaması, Euro ve Sterlin gibi seçenekler hakkında da merak duyulmasına neden oluyor.

Halı hazırda yatırım yapan ve yatırım yapmak isteyenlerle ilgili sorulan soruları cevaplayan Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş önemli değerlendirmeler yaptı. Son zamanların yatırım fırsatlarıyla ilgili değerlendirme yapan İslam Memiş şuanda en iyi yatırım yolu hangisidir? Sorusuna da cevap niteliğinde değerlendirme yaptı.

Paraya yatırım yapacaksam bu dolar olmaz!

Dolar kuruna yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından araştırılan dolar kuruna yatırım yapılıp yapılmayacağıyla ilgili değerlendirme yapan İslam Memiş, yatırım yapacaksam bu dolar olmaz açıklamasını yaptı. İslam Memiş tarafından:

“Dolar kurunun yükseldiğini görüyoruz. Tüm dünya genelinde dolara doğru yönelme mevcut. Bunun en önemli sebebi şüphesiz FED politikaları olmaktadır. Fakat bununda bir sonu vardır. Yatırım yaparken kendinize hedef belirlemeniz şart. Örnek veriyorum dolar aldınız. Dolar kuru kaç TL olacak? Şuan da zaten yüksek olan dolar, bundan sonra yükselse bile kazancı sizi tatmin edecek mi? Bu soruların cevabını vermeniz gerekiyor. Ben dolar yatırımı yapmam. Eğer paraya yatırım yapacaksam bu dolar olmaz. Kaybettirir demiyorum fakat daha fazla kazanılabilecek döviz yatırımları mevcut denildi.”

Dolar yatırımı yapılmalı mı

Kağıt parayı yatırım aracı olarak görmüyorum!

Yatırım yapacak kişilerin Euro ve Sterlin yatırımını tercih edebileceğini söyleyen İslam Memiş şuanda Euro ve Sterlinin kayıplarla karşı karşıya kaldığına değinmesinin yanı sıra Euro ve Sterlin seçeneklerini değerlendirebilirler dedi. İslam Memiş tarafından: 

“Şuan hem Euro hem Sterlin tarihi kayıplarla karşı karşıya kaldı. Avrupa’da da bir kriz var. Avrupa Merkez Bankası ile İngiltere Merkez Bankası bazı hamleler yapıyor. Euro ve Sterlin değer kazanacaktır. Şu an da bence hem Euro hem de Sterlin uygun. Yatırım yapılırsa kazançlar dolara göre daha fazla olabilir. Ben kağıt parayı yatırım aracı olarak görmüyorum ama illa buna yatırım yapacağım diyenler Euro ve Sterlin yatırımı yapabilirler denildi.”

Altın yatırımı yapıp bekleyenler kazançlı çıkacak!

Altın yatırımı yapmayı düşünen kişiler tarafından araştırılan altın yatırımı yapılmalı mı? sorusuna da cevap veren İslam Memiş tarafından:

“Altın yatırımı hemen her dönemde kazandıracaktır. Fakat altın yatırımı yaparken uzun vadeli düşünmeniz iyi olacaktır. Al sat sistemi yapacağınız bir yatırımı ben önermiyorum. Şuan zaten yatırım yapmayın. Altın yatırımı yapıp bekleyen kişiler sonunda kazançlı çıkacaklar. Altın fiyatları yıl sonuna doğru yükselişe girecek. Bugün 1000 TL olan gram altın yıl sonuna doğru 1300 TL ile 1400 TL arasında işlem görecektir. Yani %30 ile %40 oranında bir kazanç elde etmenizden bahsediyorum denildi.”

Yatırım tavsiyesi değildir.