SocGen'den şaşırtıcı faiz indirimi tahmini

Societe Generale, TCMB'nin Aralık ayında bir kereye mahsus bir faiz indirimine gidebileceğini öngördüğünü açıkladı.

SocGen'den şaşırtıcı faiz indirimi tahmini

Societe Genaral kurumu, politik baskıların gölgesinde kalan TL değer kaybına rağmen süren istikrarlı para politikasının da TL'ye de desteklerini sürdürdüğünü belirtti. Societe Generale, TCMB'nin Kasım ayında gerilemesi beklenen enflasyonu avantaja çevirerek, global finans piyasalarının da elvermesi durumunda Aralık ayında tek seferlik 100 baz puanlık faiz indirimi yapabileceğini öngördüğünü dile getirdi.

Societe Generale piyasa analisti Phoenix Kalen tarafından hazırlanan raporda, enflasyonda yaşanan düşüşün TCMB'ye Aralık'ta tek seferlik düşüş için teşvik sunabileceği belirtilirken bunun dış faktörlerin o dönemde halen elverişli olup olmayacağına bağlı olduğu da ifade edildi.

Phoenix Kalen, yabancı ziyaretçi sayısındaki bir miktar toparlanmanın da yaz ayları boyunca Döviz likiditesini artırmaya konusunda mutlak suretle destek vereceğini ve TL'ye koruma sağlayabileceğini söyledi.

Kalen politik baskılara rağmen devam etmekte olan istikrarlı para politikasının yatırımcıların TL'ye olan güvenini artırdığını söyledi.

Piyasada yabancı yatırımcıya güven veren açıklamaların gelmesinin ardından Dolar / TL değerinde ciddi bir oranda düşüş görülmeye devam ediyor 8.78 bölgesinde kalıcılığı sağlayamadıktan sonra 8.50 çevresinde hafta kapanışı alan dolarda beklenti 7.80 civarına kadar gerilemesi. 

Bir çok aracı kurumun yıl sonu 9.30 hedefi vermesine rağmen, dolarda yaşanan düşüş ve daha yatay bir senaryo tüm yatırımcılar ve ekonomi için iyi olacaktır. Yüksek volatilitenin piyasaya çok daha fazla zarar verdiği yıllardır gözlemlenmeye devam ediyor.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.36
Satış 32.38
Değişim -0.0899%
Son Değer 32.38
En yüksek 32.41
En düşük 32.32
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler