SİSE Hedef Fiyatı | SİSE Hisse Yorum | SİSE Teknik Analiz

SİSE Cam, Türkiye'nin en büyük cam üretim tesisi şirketidir. Bunun haricinde ise SİSE Cam Borsa İstanbul'un da en değerli şirketlerinden biridir. Bu raporumuzda Sise hissesi hedef fiyatı, ve Sise hisse geleceğini hep birlikte inceleyelim.

SİSE Hedef Fiyatı | SİSE Hisse Yorum | SİSE Teknik Analiz

TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş.

1986 yılından bu yana halka açık bir şirket olan Şişe cam hisseleri 2020 yılından itibaren şirketler birliği ile birlikte bünyesine ana iştirakleri konumundaki Anadolu Cam Sanayii AŞ, Denizli Cam Sanayii ve Ticaret AŞ, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret AŞ, Soda Sanayii AŞ ve Trakya Cam Sanayii AŞ dahil edilmiştir.

Tek çatı altında işlem görmeye başladıktan sonra daha büyük ve daha güçlü bir şirket olan Sise Cam uluslararası alanda da birçok yatırım yaparak Türkiye içinde ve dışında büyük bir marka değeri taşımaya devam ediyor.

Sise Cam hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

1- SİSE Cam hisse yorum
2- SİSE Cam hisse hedef fiyatı
3- SİSE Cam hisse alınır mı?
4- SİSE Cam hisse temettü
5- SİSE Cam hisse teknik analiz
6- SİSE Cam hisse bilanço

SiseCam hisse analiz

Sise Cam Hisse 

Sise Cam şirketler birliği ile birlikte 2020 yılında ana iştiraki gruplarını tek çatı altına toplamış  ve artık daha güçlü bir yapı haline gelmiştir. BİST hisseleri arasında en güçlü ve genelde en hacimlilerin başında gelen Sise Cam hisseleri yüzde 48,94'lük bir halka açıklık oranı ile neredeyse yarısına yakın bir miktarı halka açık haldedir. Fiili dolaşımdaki lot sayısının çok yüksek olması nedeniyle hissenin BİST endekslerindeki ağırlığı da bir hayli fazladır.(4.30) 

3.063.214.056 TL kayıtlı sermayesi bile birlikte Borsa İstanbul'un en değerli 30 şirketi arasında yer almaya da devam ediyor. 

 Sise Cam Yorum

Şişe Cam hisselerindeki fiyatlamalar genel itibariyle yüksek volatiliteye sahne olmaz. Nedeni ise şirketin dolaşımdaki hisse adedi sayısının çok fazla olması. Yani SİSE hissesi sert bir hareket yapıyorsa muhakkak ki yüklü miktarda işlemlere konu oluyordur. Bununla birlikte 2021 yılını nispeten yatay seyirde geçiren Sise Cam hisseleri Kasım 2021 itibariyle ralli sürecine başlamış ve 8 lira olan adet başı hisse fiyatını 18 liraya kadar çıkartmıştı.

Daha sonrasında ise sert düşüş yaşayan Sise Cam hisseleri şu an anlık olarak 13.38 TL fiyatına kadar geri çekilmiş durumda.

sise cam hisse analiz

Sise Cam Hedef Fiyatı

Sise Cam hissesi hedef fiyatı konusunda elbette birden fazla görüş var. Sise Cam hissesi ile ilgili en yaygın iki karşıt görüşü sizlerle buluşturacağız.

Sise Cam Yükselecek Mi?: Sise Cam hisseleri düzenli temettü dağıtımı ve bölünmeleri ile birlikte yatırımcı güvenini oldukça kazanmış durumda. Bu güvenin ardında sadece temettü ve bölünme getirileri değil, hisse fiyatlarının yıl bazlı sürekli kazandırması da en büyük etkenlerden birisi. Sise Cam hissesinin yükseleceğini düşünen analistler hedef fiyat olarak 29 TL olarak belirlemiş durumda.

Sise Cam Hisse Düşecek Mi?:  Sise Camın düşeceği konusunda hem fikir olan analistlerin argümanı ise şöyle, Sise Cam hisselerinde yükseliş formasyonunun tamamlandığını bu dönemden sonra önce hafif düşüşle yatay daha sonrasında ise tekrar 7 -9 lira bölgesine kadar geri çekilme bekleniyor.

 Sise Hisse Teknik Analiz

Şişe Cam hisselerinde Kasım 2021 tarihinde başlayan yükselen kanal Aralık ayının 23'üne kadar devam etti. Bu süre zarfında kanal dışına kadar çıkan ve borsa tabiri ile 'mal dağıtımı' yapıldıktan sonra hızlı şekilde yükselen kanalın neredeyse dibine sadece birkaç günde gelen Sise Cam hisseleri kanal dibine yakın bir bölgeden bulduğu destek ile toparlanma sürecine girmeye çalışıyor. Kimi analist bu görüntünün ' ters bayrak formasyonu' olduğunu ve düşüşlerin daha da derinleşeceğini iddia etse bile şimdilik bu formasyon çalışmış durumda değil.

Sise hisse analiz

Sise Cam Hissesi Alınır Mı?

Şişe hissesi alınır mı? Aslında soruya net bir cevap vermek SPK lisansı olmayan hiç kimse tarafından yasal değil. Fakat bir hissenin alınıp alınmayacağı ile ilgili bir analistin ya da bir kişinin sizi direkt olarak yönlendirmesine müsade etmeyin. Hisse alınırken önemsenmesi gereken temel faktörler şöyle sıralanıyor.

*SİSE hisse geçmişte benzer hareketleri yapmış mı? Yaptıysa devam formasyonu nasıl olmuş?

* SİSE hissesi fiyatlarının tarihi zirvesi kaç? Şu anki fiyata kıyasla dolar bazlı yüksek mi yoksa ucuz mu kalmış?

* SİSE hissesinin bilançosu ne durumda?

* SİSE yeni yatırımları olacak mı?

* SİSE mevcut yatırımları ne durumda?

* SİSE hissesi F/K kaç?

* SİSE hissesi PD/DD kaç?

Bu gibi değerlendirmelerin sonucunda hala hisseyi almak için yeterli yanıtınız var ise hisseyi destek grafiklerdeki destek bölgesinden almayı düşünebilirsiniz.

Sise Hissesi Temettü 

Şişe hisse temettü

SISE TURKIYE SISE VE CAM FABRIKALARI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 46.8
Satış 46.82
Değişim 0.16%
Son Değer 46.82
En yüksek 46.88
En düşük 46.3
Haftalık Değişim -4.8373%
Aylık Değişim 1.2543%
Yıllık Değişim 2.1824%
Etiketler