Sigara fiyatlarına büyük zam! En ucuz sigara…

Sürekli zam haberleriyle gündeme gelen sigara fiyatlarına büyük zam geleceği iddiasının gündeme gelmesi vatandaşın ilgisini çekti.

Sigara fiyatlarına büyük zam! En ucuz sigara…

2022 yılında hızlı bir şekilde yükselen enflasyon ve döviz kuru karşısında art arda zamlanan sigara fiyatlarına bir kere daha zam gelip gelmeyeceği araştırılmaya başlandı. 2022 yılının başından bu ana dek sigara fiyatlarına gelen zam tutarı 8 TL’yi geçti. Yaşanan artışla beraber en ucuz sigara fiyatı 27.50 TL olmuştu.

Artış gösteren sigara fiyatlarından sonra sosyal medya genelinde sigara fiyatlarına yeniden zam geleceğinin iddiası yayıldı. Yayılan iddialardan sonra 2023 yılının öncesinde en ucuz sigaranın 35 TL’ye yükseleceği iddiaları yer alırken gözler resmi açıklamalara çevrildi.

Sigaraya zam mı geliyor?

sigara zammı

Sigaraya 2023 yılından önce bir kez daha zam geleceği ve bu gelecek zamla beraber yeni yıldan itibaren sigaranın 35 TL olacağının gündeme gelmesi tiryakileri üzmeye yetti. 2022 yılında art arda gelen zamlardan sonra insanlar zama alıştığı için çok garip gelmemeye başladı. Fakat sigara zammıyla ilgili resmi adreslerden ve yetkili isimlerden henüz bir açıklama gelmedi.

Güncel sigara fiyatları

Güncel sigara fiyatları henüz değişmedi. Sigara fiyatları:

Parliament – 31,50 TL

Marlboro – 31 TL

Muratti – 29 TL

Winston – 29 TL

Camel – 28 TL

Lark – 28 TL

West Grey Uzun – 28,50 TL

Chesterfield – 27,50 TL

LD – 27,50 TL