Servisçiler Odası Başkanı konuştu: yüzde 40 zam yapılacak!

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı olan Günhan Sinar, İstanbul’da okul servisi ödemelerine gelecek olan zam oranının ağustos ayının sonunda belli olacağını aktardı.

Servisçiler Odası Başkanı konuştu: yüzde 40 zam yapılacak!

Yeni eğitim öğretim yılı kapsamında okul kayıtlarının başlaması ile beraber öğrencilerin kullanmış olduğu servisler için de ön kayıtlar başlamış oldu. Veliler için oldukça önemli gider kalemlerinden birisi haline gelmiş olan servis ücretleri ile ilgili İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı olan Günhan Sinar açıklamada bulundu.
 
İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı olan Günhan Sinar, İstanbul’da okul servisi ücretlerine gelecek olan zam oranının ağustos ayının sonunda belli olacağını aktardı.
 
Sinar; “Muhakkak servis ücretlerini bir düzenleme ve beraberinde güncelleme yaşanacak. Zam için yüzdelik bir oran vermemiz şu anlık mümkün değil. Bir ay sonrasında ne olacağını bilemiyoruz. Lakin %40 zam gelecek diye bir açıklamamızda bulunmuyoruz.” sözlerini dile getirdi.

Ülkemizin ekonomik koşullarını değerlendirerek belirleyeceğiz

6 Nisan tarihinde yüzde 40’lık bir zam aldıklarını aktaran sınar 0 – 1 kilometre 554 TL olarak güncellendi. Buna yüzdelik 35 oranında rehber personel ücreti ekleniyor. En uzak mesafe ikincisi 23 - 25 km toplamda 1330 TL olarak karşımıza çıkıyor. Etüt olan okullarda ise etüt ücreti de ekleniyor. Şu anki güncel tarifimiz bu. Biz öğrencilerimizi ve velilerimizi de düşünüyoruz. Onları gerçekten üzmek istemiyoruz. Ancak ekonomik koşulları da değerlendirmek zorundayız. Ona göre bir karar vererek açıklayacağız.” sözlerini dile getirdi.

Servisçiler Odası Başkanı konuştu: yüzde 40 zam yapılacak!

UKOME’de belirlenecek

Servis ücretlerini muhakkak zam geleceğini aktaran Sinar; “Servis fiyatları ağustos ayının sonuna doğru yapılacak olan UKOME’nin gündemine gelecek. Bu gündem de değerlendirmeye alınacak. Eğer ağustos ayının sonuna geldiğimiz zaman mazot fiyatları, işçilik, yedek parça, şoför, lastik gibi ücretlerin yukarı çıkması durumunda muhakkak servis ücretlerinde de yeni bir düzenleme ve güncelleme yaşanacaktır.” sözlerini aktardı.

En uygun tarife uygulamak için elimizden geleni yapacağız

 Sinar; “Zam için yüzdelik bir oran vermemiz şu anda mümkün değil. Bir ay sonra ne olacağını kesinlikle bilmiyoruz. Bazı yerlerde yüzdelik 40 oranında zam gelecek gibi söylemler dönüyor. Bizim kesinlikle yüzde 40 oranında zam yapacağız diye bir açıklama yapmamız söz konusu değil. Bir ay sonra gündeme bakacağız. Özellikle de ana giderimiz olan yakıt maliyetleri servis ücretlerini çok fazla etkiliyor bunlara bakacağız ve karar vereceğiz.” Diyen Sinar “6 Nisan tarihinde en son zam aldığımız durum ile ağustos ayının sonundaki UKOME toplantısındaki durumu net bir şekilde karşılaştıracağız. Hem İstanbul halkı hem de meslektaşlarımız için kimseyi üzmeden en uygun tarifeyi ortaya çıkarmak için çalışmalar sergileyeceğiz.” sözlerini dile getirdi.

Etiketler