Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay alan Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri halka arza başlıyor!

Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay almasıyla beraber Borsa İstanbul Ana Pazar’da işlem görmeye başlıyor. Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri HKTM kodu ile halka arz gerçekleştirecek.

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay alan Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri halka arza başlıyor!

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler’in öncülüğünde satışa geçecek olan Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri 12. 000. 000 adet payını, eşit dağıtım usulüne uygun şekilde 11, 00 TL’den satışa çıkaracak.  12 milyon adet satışa çıkarılan paydan sonra 10 milyon lira nominal değerli kısmı sermaye yükseltimi yoluyla, 2 milyon lira nominal değerli bölümü ise ortak satış ile sunulacak.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) perşembe günü (4. 08. 2022) tarihi itibarıyla yayımladığı duyuruya göre, İlham Çelebi’nin elinde bulundurduğu 400. 000 lira, Nilüfer Atıl’ın elinde bulundurduğu 500. 000 lira ve Atıf Tunç Atıl’ın elinde bulundurduğu 1. 100. 000 lira nominal değerli B grubu paylar halka arz ediliyor. 1 lira nominal değerli paylar ise 11, 00 lira sabit ücret üzerinden satışı gerçekleştirilecektir.

Hidropar Hareket Kontrol Teknoloji
Hidropar Hareket Kontrol Teknoloji Ne zaman Kuruldu?

Hidropar Hareket Kontrol Teknoloji 1998 yılı itibarıyla üç kişiden oluşan bir ekip ile piyasaya çıktı. Günümüz itibarıyla ise Türkiye Cumhuriyeti’nin 854. AR- GE merkezi olarak onaylanmış bir mühendislik organizasyonu olarak karşımıza çıkıyor. AR- GE etkinliklerini hidromekanik sistemler ve mekanik otomasyon ve robotik olmak üzere iki bölümde gerçekleştiren Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri, ürettiği çıktıları uluslararası pazara sunmayı amaçlıyor.


Hidropar Halka arzdan elde ettiği gelirleri şu noktalarda kullanmayı hedefliyor

  • %30 geliri firma sermayesinin finansmanı olarak,
  • %25 geliri yeni firma satın almada,
  • %25 geliri yeni üretim tesislerinin yapılmasında,
  • %20 geliri ise finansal borçları ödemede kullanacak.
  • Hidropar’dan sermaye yükseltmeme taahhüdü


Hidropar, paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasıyla beraber izleyeceğimiz bir yıl itibaren herhangi bir bedele sahip sermaye yükseltimi gerçekleştirmeyeceğini ve dolaşımda bulunan pay miktarının bu yöntem ile artırılmayacağını işlem yapanlara taahhüt olarak sundu.

Etiketler