Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) halka arz için iki şirkete onay!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arz için iki şirkete onay verildi. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan halka arz için onay alan Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Aztek Teknoloji Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi’nin başvuruları onaylanmış oldu.

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) halka arz için iki şirkete onay!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yayımladığı haftalık bültende iki şirket daha halka arz için onay aldı. 


Hidropar 25 milyon TL olan sermayesini 35 milyon TL’ye çıkarıyor!

Hidropar halka arz aşaması seviyesinde şu an için 25 milyon liralık bir sermayeye sahip bulunuyor. Gelecek günlerde ise 10 milyon lira sermaye artırımına giderek 35 milyon liralık bir sermayeye ulaşacak. Firma buna ek olarak Atıf Tunç Atıl’ın sahip olduğu 1 milyon 100 bin lira, İlham Çelebi’nin elinde bulundurduğu 400 bin lira ve Nilüfer Atıl’ın sahip olduğu 500 bin lira nominal değerli B grubu payları halka arz aşamasında satışa çıkaracak. Bu sayede Hidropar’ın gerçekleştirdiği halka arzda toplam olarak yaklaşık 12 milyon liralık nominal değerler satışa sunulmuş olacak.

Sermaye Kurulu Başkanı
Hidropar halka arzında ek satışa gitmeyecek olup 11 TL sabit noktadan satışa çıkacak. Satışı gerçekleştirilen payların ise eşit dağıtım usulüne uygun olarak dağıtılması bekleniyor. Öte yandan Barem ambalaj, perşembe (04.08.2022) tarihi itibarıyla halka arz sürecini doldurmuş oldu. Talep toplama süreci ise iki gün sürdü. Böylece Barem Ambalaj’a ait olan 10 milyon 550 bin liralık nominal değerli hisseler 36 TL gibi sabit bir tabandan fiyata çıktı. Satışı gerçekleştirilen paylar, eşit dağıtım usulüne göre paylaştırılacak. Şirketin hisselerinin gelecek hafta borsada işlem görmeye başlaması yüksek ihtimal.


Aztek Teknoloji’nin sermayesinde 20 milyon liralık artış!

Aztek Teknoloji’nin mevcut sermayesi 80 milyon lira iken, halka arz yoluyla bu sermayenin 100 milyon liraya ulaşması bekleniyor. Buna ek olarak firma, halka arzda ortaklarından olan Hasan Hüseyin Ütebay’a ait 2 milyon 500 bin lira ve Mazlum Hüseyin Ütebay’a ait olan 2 milyon 500 bin lira ile toplamda 5 milyon liralık bir nominal değerli payları da satışa çıkaracak. Bu sayede Aztek Teknoloji, halka arz yaparken 25 milyon lira nominal değerli payları satışa çıkarmış olacak.

Etiketler