Sedat Peker, Youtube reklamlarını açmış olsaydı ne kadar kazanacaktı?

Sedat Peker, son dönemlerin en fazla izlenen YouTube kanalı olmasıyla birlikte Youtube kanalının geliri merak konusu oldu.

Sedat Peker, Youtube reklamlarını açmış olsaydı ne kadar kazanacaktı?

Organize suç örgütü liderli yaptığı iddiasıyla hakkında zorla  yakalama kararı çıkartılan Sedat Peker, YouTube kanalında (Reis Sedat Peker) yayınlamış olduğu videolarda ortaya attığı iddialar ile son zamanların önemli gündem olaylarından biri haline geldi.

YouTube, içerik üreticiler tarafından bir gelir kaynağı olarak biliniyor. Sedat Peker ise, YouTube'u bir gelir kaynağından farklı olarak özgür yayın organı olarak gördüğünü söylüyor ve buna göre kullanıyor.

Bundan dolayı Sedat Peker'in YouTube kanalında reklam tanıtım geliri özelliği kapatılmış  durumda.

Reklamlar Açık Olsa Ne Olurdu?

Ya Sedat Peker YouTube videolarında reklam tanıtım gelirlerini açmış olsaydı ne olurdu, ne kadar kazanırdı?
Social Blade'den el edilen verilerine göre Sedat Peker'in mevcut abone sayısı 1,08 milyon, 156,9 000 000 toplam video izlenmesi bulunan Peker'in. Bu veriler doğrultusunda, ''Reis Sedat Peker'' Youtube kanalında ne kadar bir paradan vazgeçtiği ise olay yaratacak türden. 

Öncelikle Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir YouTube kanalı olduğunu bilmek gerekmektedir. YouTube, BAE'de her 1.000 izlenme için 1,37 dolar reklam tanıtım getirisi sağlıyor. Bu durumda Sedat Peker'in reklam tanıtım özelliğini açmış olması durumunda şu ana kadar yaklaşık 215 000 dolar gelir elde etmiş olacağı anlamına geliyor.

Social Blade, elde etmiş olduğu analizler ışığında Sedat Peker'in aylık ve senelik ortalama tahmini gelirlerini de paylaşıyor.

Bu verilere göre Peker, aylık 30,5000 ila 488,6000 dolar arasında; senelik ise 366,4 bin ila 5,9 000 000 dolar arasında bir para kazanma potansiyeline sahip. Belirtilen rakamları kazanıp  kazanamayacağı ya da reklam tanıtımlarını açıp açmayacağı belli olmayan Sedat Peker'in bu videolardan gelir sağlamayı düşünüp düşünmediği ise belirsizliğini koruyor.

Etiketler