SEC'den ikinci uyarı geldi!

Geçtiğimiz ay BTC konusunda yatırımcıları uyaran yazı yayımladıktan sonra büyük bir düşüş yaşayan BTC vadelileri için SEC yeni bir uyarı yayınladı...

SEC'den ikinci uyarı geldi!

SEC dün yapmış olduğu açıklamayla Bitcoin vadeli işlem odaklı fonlara yatırım yapmanın riskli olduğunu belirten bir bilgilendirme notu paylaştı:

Aldığınız Risklerin Farkına Varın...

“SEC çalışanları, Bitcoin vadeli işlem piyasalarına girmek isteyen fon sahiplerini, aldıkları olası riskleri ve yararları iyi tartmaları konusunda uyarıyor”

Bu tarz bir not, yatırımcılara SEC tarafından kısa zaman içinde yapılmış bir ikinci uyarı niteliği taşıyor. Kurum, Mayıs ayında da Bitcoin’in volatilitesi nedeniyle, borsada işlem gören bir Bitcoin fonuna yatırım yapmanın güvenli olmayabileceğini belirtmişti.

SEC, bu uyarısını 1940 tarihli yatırımcı yasası yasasına ithafen yapmıştı fakat Amerika’de Bitcoin ETF müracaatlarının çoğu ayrı bir kanun altında dosyalanabiliyor ve 1933 Menkul Kıymet kanunu nedeniyle de, müracaatlar farklı tipte ele alınabiliyor. SEC, Bitcoin ürünlerinin 1940 kanununa bağlı olduğu hakkında da bir süredir uyarılarda bulunuyordu.

Kurumun bu önemli risk uyarısının ise, Amerika’de hem yatırım fonlarının hem de alışılmış bankaların kripto paralara gün geçtikçe artan bir ilgisinin olduğu dönemde gelmesi de dikkat çekiyor. Hatırlanacağı üzere ülkenin en büyük yatırım bankalarından bir tanesi olan Morgan Stanley, Mart ayında müşterilerine Bitcoin fonlarına yatırım yapma olanağı sunmaya başlamıştı.

Yine önemli bir şirket olan finans hizmeti firmalarından Wells Fargo da, bir kripto para fonu sunacağını açıklamıştı.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler