SEC: Ripple’ın savunmasını kabul etmeyin!

Ripple ile SEC arasındaki dava her geçen gün arap saçına dönmeye devam ediyor.

SEC: Ripple’ın savunmasını kabul etmeyin!

SEC’nin 2020 yılının sonunun Aralık ayı sonunda Ripple’a kayıtsız XRP satışı nedeniyle açtığı davada taraflar birbirlerinin önünü kesmek ev savunmalarını kabul ettirebilmek için en küçük ayrıntısı bile düşünürken son hamle Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) geldi.

Davayı yakından takip eden ve XRP topluluğunun önemli isimlerinden bir tanesi olan avukat James Filan, Ssoyal medya platormu Twitter hesabından bilgilendirme metininde  bulundu. Filan, SEC’nin dava hakimi Analisa Torres’ten, Ripple’ın son ‘adil bildirim’ savunmasını dikkate almamasını talep ettiğini söyledi.

Adil Bildirim’ savunması bu biçimde yapılmaz

SEC, Amerika Bölge Mahkemesi Analisa Torres’e gönderdiği mektupta, Ripple’ın son yapmış olduğu savunmanın ‘Adil Bildirim’ savunma tarzıyla hiçbir şekilde alakası olmadığını ‘Adil Bildirim’in hiçbir şekilde resm bir yazışma gerektirmediğini ve Ripple’ın da bunun tersini iddia edemediğini belirtti.

Ripple ise, XRP’nin bir menkul kıymet olmayabileceği konusunda SEC’den kendilerine hiçbir şekilde uyarı gelmediğini fakat kurumun öncedenki dijital varlık davalarında kendilerine karşı olduğundan çok daha ayrı bir politika izlediğini iddia ediyor. Dolayısıyla Ripple avukatları, SEC’nin kendilerini geçmiş dönemde uyarması gerektiğini belirtiyorlar.

Howey testini bile geçersiz kılar

SEC’e göre hakim Torres’in, Ripple’ın düzenlemiş olduğu şekliyle ‘Adil Bildirim’ savunmasını kabul etmesi demek, Howey testi’nin bile geçersiz kılınması demek olacak. Çünkü kurum, Ripple’ın bu tarz yapmış olduğu bir savunmanın, önceden menkul kıymet kabul edilmiş yatırımlar da olmak üzere her iddiayı çürütebileceğini iddia etti. SEC’in mektubunda, “Mahkeme böyle bir karar verme talebini reddetmeli” dedi.

Bilindiği üzere SEC, 2018 senesinde Bitcoin ve Ethereum’un da menkul kıymet olmadıklarını belirtmişti. Buna karşılık olarak, devletlerin para birimlerinin yerini alabilmeleri gösterilmişti.

Ripple şirketi, XRP’nin de Bitcoin ve Ethereum gibi menkul kıymet olmadığını öne sürüyor ama iddialarına karşılık bulabilmesi için davanın ilerleyebilmesi şart.

Etiketler