SEC, Coinbase'i dava edebilir

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC’in kendilerini dava edebileceğini açıkladı.

SEC, Coinbase'i dava edebilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), menkul kıymet olarak gördüğü bir kripto getiri programı sebebiyle Coinbase'i dava etmekle tehdit ettiği öğrenildi. Coinbase CEO'su Brian Armstrong, son dönemde SEC'den gelen anlamsız hareketler olduğunu aktardı.

Armstrong, Coinbase'in bu yılın başlarında SEC'e yaklaştığını ve icra organına USDC stablecoin mevduatlarında yıllık yüzde 4 oranında getiri sağlamayı hedefleyen Coinbase Lend programı hakkında bilgi verdiğini belirtti.

Armstrong kendilerine neden güvenlik sorunu olduğuna yönelik açıklama yapılmadığını aktararak, SEC'in dava açmakla tehdit ettiğini ifade etti.

Coinbase CEO'su, piyasada şu anda müşterilerine benzer kredi hizmetleri sunan başka kripto firmalarının da bulunduğuna işaret ederek SEC'in konuyla ilgili düzenleyici netlik sağlanmasını talep etti.

SEC'in hareketleri ilerleyen dönemde, kripto getiri ürünleri sunan rakipler BlockFi ve Celsius için kötü haber olarak yorumlanıyor. BlockFi, birçok eyalette yüksek ilgi gören ürünleri hakkında soruşturmalarla karşı karşıya kalabilir.

SEC başkanı Gary Gensler, kripto şirketlerini halka açık çerçeveler altında çalışabilmeleri ve hayatta kalmalarını sağlamaları için düzenli olarak SEC ile çalışmaya çağırmıştır.

Etiketler