SEC Başkanı, kripto para borsaları için daha fazla düzenleme önerdi

SEC Başkanı, kripto para borsaları için daha fazla düzenleme önerdi

SEC Başkanı, kripto para borsaları için daha fazla düzenleme önerdi

Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Kongre’den kripto para piyasası ve borsalarla alakalı olarak daha fazla düzenleme istedi. Başkan, 2 trilyon dolarlık kripto para piyasası için kripto para borsalarını kapsama alan olası düzenlemeler dahil olmak üzere daha fazla regülasyona ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bugün Amerika Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde konuşan Gensler, bir Temsilciler Meclisi üyesinin sorusu üzerine “Şu anda bu borsaların SEC ya da CFTC’de bir düzenleyici çerçevesi yok. Bu borsaları kapsama alan bir piyasa düzenleyici otorite bulunmuyor ve bu sebeple da sahtekarlık ya da manipülasyon konusunda gerçekten hiçbir koruyucu önlem yok.” dedi. Gensler, Kongre’nin böyle bir düzenlemede rol almasının iyi olabileceğini savundu.

Benzer açıklamalar, önceki gün ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’dan gelmişti. Yellen, kripto para regülasyonunun ele almaya değer bir konu olduğunu ve ABD’de kripto parayla ilgili regülasyonların henüz yeterli olmadığını ifade etmişti.

Her ülkede olduğu gibi ABD'de de kritpo para birimlerine karşı yatırımcıların ilgi patlaması var bunun karşılığında pastadaki pay büyüdükçe devletler bu duruma vergilendirme ve daha fazla kanunla kontrol altına almak ve yolsuzluk, kara para aklama gibi sorunların ortadan kalkması için ellerinden gelen mücadeleyi göstermeye çalışıyor.

Etiketler