SEC Başkanı Gary Gensler: SEC, yeni davalar açmaya hazır olmalı

XRP'nin (Ripple) ardından birçok kripto paraya SEC davası açılabilir.

SEC Başkanı Gary Gensler: SEC, yeni davalar açmaya hazır olmalı

Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler dün katılmış olduğu FINRA (Finans Endüstrisi Düzenleme Kurumu) konferansında konuştu. Siber, kripto para ve fintech konularında pek çok gelişmeden haberdar olan SEC ve FINRA’nın yeni federal davalar açmaya hazır olmaları gerektiğini belirten Gensler, yatırımcı korunmasının en önemli görevleri olduğunu belirtti:

Kanunların tutarlı ve agresif bir biçimde uygulandığından ve kötü aktörlerin, çalışan ailelerinin birikimleriyle oynayamadığından emin olmalıyız. Bunu sağlamak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. ABD’nin son 90 yıldaki ekonomik başarısının altında kanunları uygulayabilme gücü var. Kurumlarımızın teknolojiyi ve veri analitiğini daha etkin şekilde kullanması gerekiyor.

 SEC başkanı ayrıca aldatıcı özel fonların, muhasebe dolandırıcılıklarının ve insider trade (içeriden bilgi alınmasıyla yapılan işlemler) konusunda da çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Gensler’in açıklamalarının, vergi kurumu IRS’in 10 000 doların üstündeki kripto para transferlerinin bildirilmesinden, kanun yapıcıların kripto para dostu bankacılık politikalarının incelenmesini talep etmesine kadar pek çok devlet kurumunun kripto paraları gözlemlemek için güncellemeler talep etmesinden sonra gelmesi de dikkat çekiyor.

SEC, 11 Mayıs tarihinde de yatırım ortaklığı fonlarında Bitcoin vadelilerine yatırım yapanları uyarmış ve bir dolandırıcılık hareketinden bahsetmese bile, en büyük kripto paranın volatilitesi ve şüpheli hareketler konusunda dikkatli davranılması gerektiğini açıklamıştı.

Etiketler