SEC Başkanı ABD'deki Çinli şirketlerle ilgili endişeli olduğunu söyledi

SEC Başkanı Gensler, Wall Street'te işlem gören Çinli şirketlerin bilgi paylaşma konusundaki tutumlarından dolayı endişeli olduğunu aktardı.

SEC Başkanı ABD'deki Çinli şirketlerle ilgili endişeli olduğunu söyledi

ABD'li sermaye piyasaları düzenleyicisi SEC'in Başkanı Gary Gensler, yatırımcıların ABD'de işlem gören Çinli şirketler hakkında yeterince bilgi alamadıkları konusunda endişeli olduğunu aktardı.

Gensler, ''Muhasebe ve kayıt risklerinin yanında pek çok siyasi risk de var.'' derken, birçok Çinli şirketin ABD'de halka arz olmak için kullandığı paravan şirket yapısının açıklığı ile ilgili endişelerinden söz etti.

Amerikalı müfettişlerin Çinli şirketlerin denetim sonuçlarına ulaşamadıklarını aktaran Gensler, ''Durumun tam olarak anlaşılamadığı konusunda endişeliyim.'' dedi.

İletişim çağrısında bulundular

Çin Piyasa Düzenleme Komisyonu, hafta başında ABD piyasa düzenleyicisi SEC'e Çinli şirketlerin halka arz süreçleri hakkında daha fazla iletişimde bulunma çağrısında bulunmuştu.

Çin SPK'sı Pazar günü yaptığı açıklamada, SEC ile iş birliği yaparak halka arzlarla ilgili sorunlarda uygun bir çözüm bulmak konusunda ortak çabaların artırılması gerektiğini belirtmiş ve SEC'in Çinli şirketlerin halka arz olmak için risk açıklamalarını geliştirmesi gerektiğini söylemesinin ardından Çinli düzenleyiciler de bu çağrıyı memnuniyetle karşılamıştı.

Etiketler