Sandbox kritik dönemden geçiyor! Yatırımcılar endişeli

Sandbox geçtiğimiz yılın Kasım ayında yaşadığı gösterişli döneminden giderek uzaklaşıyor. Yatırımcıları endişeye sürükleyen bu durumun ne kadar süreceği merak konusu.

Sandbox kritik dönemden geçiyor! Yatırımcılar endişeli

Sandbox, haziran ayında yatırımcıların NFT'ler üzerinde ilginin azalması nedeniyle satışlar üzerinde büyük bir düşüş yaşandı. Sandbox, toplam hacmi yaklaşık 371,26 milyon dolar olan tüm zamanların en başarılı 15. NFT projesi olarak kendine yer edinmiş durumda. Yapılan araştırmalara dayanan bilgiye göre, dijital koleksiyon haziran ayında 76.571,33 dolar satış hacmine sahipti.

Sorare, Meebits, Doodles, VeeFriends, Moonbirds, CloneX, Azuki, Otherdeed, NBA Top Shot, Art Blocks, Mutant Ape Yacht Club (MAYC), Bored Ape Yat Kulübü (BAYC), CryptoPunks ve Axie Infinity diğer büyük projeler olarak kendilerine yer bulmuş durumdalar. Bununla birlikte, yılın altıncı ayındaki satışlar, Mayıs ayına göre %34 düşüş gösterdi. Mayıs ayında, Sandbox satışları 116.241,92 dolardı.

Sandbox ve kapsadığı oyunlar

Başlangıçta akıllı telefonlar için gündelik oyunlar olarak yaratılan The Sandbox, 2011’de ve 2016’da The Sandbox Evolution ile aynı adı taşıyan iki hit şeklinde kendisine yer buldu. İki oyun, Google Play ve Apple Store’da yaklaşık 40 milyon indirildi. Blockchain tabanlı oyunların başlangıcına tanık olan geliştirici/yayıncı “Pixowl”, 2018 yılında oyunu ve takipçilerini Ethereum ekosistemine taşımaya karar verdi.

Sandbox’taki en iyi oyunlardan bazıları bunlarla sınırlı olmamak üzere Astroneer, Garry’s Mod, The Sims 4, Core Keeper, Dyson Sphere Program, Minecraft, Terraria, Grand Theft Auto Online, Elite Dangerous, No Man’s Sky, Cities: Skylines , Crusader Kings 3, Factorio, Scrap Mechanic, Going Medieval, RimWorld, Rust, Valheim, Mount and Blade 2: Bannerlord ve Red Dead Redemption 2 olarak sıralanabilir.

Sandbox satışlarındaki durgunluk

Haziran 2022'den itibaren yüksek alıcı sayısındaki düşüşü göz önünde bulundurursak, satış hacmindeki düşüşün, 367 benzersiz alıcı ve 700 işlemle toplam işlemlerde düşüşe yol açtığı öngörülüyor. Dijital koleksiyon ürünlerinin bu yıl satışlarda en yüksek seviyeye ulaştığı Ocak 2022'ye kıyasla benzersiz alıcılar 3.841 benzersiz alıcıya ulaştı ve 6.722 işleme karşılık geldi.

Sandbox satışları, yılın ilk ayının sonunda 77.92 milyon dolar civarındaydı. Sandbox, satış olarak kaydedilen yaklaşık 2.53 dolar ile Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyeye inerek, Ocak ayındaki yılın en yüksek seviyesinden 77.84 milyon dolar düştü.

Sand fiyat analizi

Haziran ayının başında 1,45 dolardan işlemlere açılan SAND, aylık en yüksek seviyesi 1,46 dolara ulaşmış durumda. Devamında aylık seviye olarak en düşük denilebilecek 0,7379 doları test ederek ayı 1,12 dolardan kapatmış oldu. Genel olarak bu durum, haziran ayında SAND’ın açılış ve kapanış fiyatında %22’lik bir düşüşe eşit olmasıyla beraber şu anda Sand, 1.26 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Sandbox kritik dönemden geçiyor! Yatırımcılar endişeli - Resim : 1

NOT: Bu yazıda yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler