Sand ve şahlanan 5 altcoin!

Meşhur metaverse projesi Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS) ve DeFi projesi Aave (AAVE)'den havadisler var. Üstelik Bitcoin fiyatları yüksek bir şekilde ilerlerken, altcoin'ler de gidişatı izliyor.

Sand ve şahlanan 5 altcoin!

Kripto analisti Sahana Vibhute'ye göre. Cardano (ADA), Chainlink (LINK) ve Quant (QNT) gibi meşhur varlıklar, hafta sonuna kadar yüksek seviyelere ulaşabilir.

SAND, AAVE ve AXS 

Sandbox (SAND)

Muhtemel olarak şimdiye kadar 'metaverse' kelimesi ile karşılaşmışsınızdır. Bazı kişiler ise buna merkezi olmayan web olarak biliyor. 166.464 ayrı arazi parselinden oluşan başlı gelen metevarse ekosistemlerinden biridir SAND. The Sandbox metaverse ise benimsenme sürecinde ilk aşamadadır. Yine de 2 milyonun üzerinde kulanıcıya erişti. Aynı zamanda metaverse ölçeklenmeye devam etmektedir. Üstelik SAND endüstride Decentraland gibilerle çekişme halinde favori olarak kendini belli ediyor.

Aave zamanın testinden geçti

Aave, kripto kullanıcılarının dijital varlıkları ödünç almasına ve ödünç vermesine izin veren izinsiz bir likidite protokolüdür. 2017 ICO coşkusu sırasından DeFi protokolü piyasaya girmiştir ve o zamanlarda beri endüstri lideridir. DeFi Lllma merics'e göre şu andan itibaren 6,4 milyar doların üzerinde Aave ekosisteminde kilitli durumdadır. Burada ise Ethereum aslan payını alıyor. Çok daha mühim olan Aave birçok DeFi projesinin söz vermiş olduğu gibi teslim edilmediği dikkate alındığında zamanın testinden geçti.

DeFi borç verme ve borç alma piyasasının hız kazanması ile beraber, Aave yakın zamanda kurumsal yatırımcıları amaçlayan izinli bir havuz başlattı. Aave Arc diyerek isimlendirilen yeni ürün, kurumların SEC ve FATF gibi düzenleyici kurumlar ile uyumu devamlılığını sağlarken Aave'nin önerilerine ulaşmasına imkan tanıyor.

Axie Infinity fırtına gibi estirdi

Paly-to-earn kategorisini incelediğimizde kripto ekosistemini fırtına gibi estirdiğini söylemiz mümkün. Flipinler gibi gelişmekte olan ülkelerden oyuncular ekstra gelir etmek için platforma yoğun ilgi gösteriyorlar. Axie Infinity oyunu geçtiğimiz yılın sıralamasında yükseldi.

ADA, LINK ve QNT analizi

Cardano, Chainlink ve Quant'ınfiyat hareketlerini Sahana Vibhute şu şekilde analiz ediyor

Cardano (ADA)

Cardano fiyatı düşüş gösteren üçgenden ayrılıyor. Üstelik yüksek bir boğa eğilimi göstermektedir. Bununla beraber, fiyatı 0.55 doların altında tutmak için ayılar kaynaklarının hepsini harcadı.Bu sebeple hala kabul görmedi. Fakat birtakım seviye dahilinde kesin bir kırılmanın, ileri ki dönemlerde boğa trendini doğrulaması olası.

ADA fiyatı şu anda üçgenin dışına çıkmış  bulunmakta.Fakat satın alma baskısının olmaması sebebi ile bir sahtekarlık ihtimali olması oldukça yüksek görülmekte. Bu sebeple, 0.57 doların üstünde 1 günlü kapanış olması, fiyatın ayıların erişemeyeceği ilerlemesi olasıdır. Bu durumda 0,64 dolardan üst kritik dirence doğru yol açılması ise olasıdır.

Chainlink (LINK)

Yükseliş haftasının başlamasının ardından Chainlink fiyatı da önemli bir oran doğrultusunda yükseliş gösterdi. Altcoin ise modelin dışına çıkmış durumda. Boğa eğiliminin tekrardan canlandığını gösteren yüksek bir düzeye erişti. Bu sebep ile LINK kısa zamanda çift anel bir rakama erişmek için yüzde 8 ile yüzde 10'dan fazla yükseliş sergilemeye hazır.

Link fiyatı şimdilerde simetrik üçgenin doruklarına erişmeden kırılmıştır. Bu sebeple ralli kazanımlarının bir çoğunu yitirmeye ve konsolidasyon aşamasına tekrardan girmeye daha yatkın olabilmekte. Sonrasında ise LINK'in tüm hafta birikmiş konsolidasyonu koruması olası. Üstelik zirveye eriştikten sonra süratle kopması da mümkün.

Quant (QNT)

Quant fiyatı 2022 yılının başından itibaren şu ana yoğun bir şekilde tükendi. Yakın geçmişte ise 40 dolara kadar en düşük seviyelere erişti. Faka beraberinde altcoinde hızlı bir toparlanış sergiledi. Düşük seviye doğrultusunda mühim bir şekilde süratle artarak 130 dolara yakın mevcut seviyelere erişmiştir.

QNT fiyatı,satın alma hacminde ani gerçekleşen bir yükseliş ile arka arkaya yeşil mumlar kaydetti. Şimdilerde ise fiyat zirveye erişmiş görülmekte. Bu sebeple kayda değer bir sıkışma söz konusu diyebiliriz. Bu nedenden dolayı 125 doların altında ufak bir gerileme, 150 dolar kadar yüksek seviyeler doğrultusunda ilerlemek ise bir mancınık hareketini etkin hale getirebilir.

Etiketler