Sanayide yaşanan Kovid-19 kaygısı

Sanayide yaşanan Kovid-19 vakalarının tekrar gündem olması kaygıları artırıyor. Daha önce alınan önlemler yavaş yavaş dönmeye hazırlanıyor. Sektördeki vaka sayıları iş gücünün yüzde 18-20'e ulaşmış durumda.

Sanayide yaşanan Kovid-19 kaygısı

Son zamanlarda yaşanan Kovid-19 vakaları yükselişe geçti. Bununla beraber daha önce alınan önlemler gündeme geldi.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakçı, Kovid-19 vakaları yüzünden iş gücü kaybının yaşandığını açıklandı. Vaka sayılarının işveren ve personeller için endişe verici olduğunu belirtti.

Serkan Kumdakçı, “Sanayi sektöründe yüzde 18-20 oranında Kovid-19 salgını söz konusu. İşveren yeni iş gücü bulmakta zorlanıyor. Şu anda yaşanan sıkıntılardan en önemlisi bizce toplu taşımalarda maske uygulama zorunluluğunun kaldırılması. Bin tane işçi çalıştıran fabrika kendi servisini kullansa bile işçilerine maske taktırma konusunda zorlanıyor” ifadelerini kullandı.

“Kapalı alanlarda maske zorunluluğu yeniden getirilmeli”

Kumdakçı, “Konuştuğum bir sanayicinin 700 tane işçisinin 140’ı Kovid olmuş durumda. Bu da yüzde 20 iş gücü kaybı demek oluyor. Yüzde 20 iş gücü kaybının olduğu yerde üretim sıkıntıları da yaşanmaya başlıyor. Sağlık Bakanlığı bu durumları göz önünde bulundurarak kapalı alanlarda maske zorunluluğunu yenden getirmeli” dedi.

Kovid-19 vakalarında artış kaygısı

Denizli sanayi Oda Başkanı Müjdat Keçeci, Kurban Bayramı'ından sonra üretim alanında vaka sayıların hızla arttığını dile getirerek bunun önüne geçmek için pandemi başındaki önlemlerin tekrar alındığını söyledi.

Keçeci, “Geçmişte yaşanan salgın ve yayılma hızı işletmemizi ve üretim hızımızı ciddi şekilde etkilemişti. Şimdi ise Kurban Bayramı'na kadar işletmelerimizde hiçbir Kovid vakası görülmezken bayramdan sonra vakalar görülmeye başladı ve artışı da hızlandı. Tabii bu durum bizlerde bir panik yarattı. Dolayısıyla tedbirlerimizi hemen almaya başladık. Daha önce yaşadığımız büyük salgın dönemindeki sıkı tedbirlerin aynısını hızla uygulamaya başladık. Maske, mesafe, araçlarda tekli oturma düzeni yemekhanedeki mesafe düzeni gibi tedbirlerimizi hızlıca yeniden uygulamaya geçirdik. Tüm üyelerimize de otoritelerden aldığımız bilgiler ışığından Ağustos-Eylül ayları gibi daha büyük salgının geleceği bilgisini de ilettik. Bizim gibi tüm sanayi sektörünün önlem alması büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Etiketler