San Francisco Fed Başkanı Daly: Fiyat baskıları zaman içinde azalacak

Mary Daly, ABD istihdam piyasasının koronavirüsün etkilerini hissetmeye devam ettiğini, fakat toparlanmanın durmaya yakın olduğunu söylemek için çok erken olduğunu söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Daly: Fiyat baskıları zaman içinde azalacak

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD istihdam piyasasının Kovid-19'un etkilerini hissetmeye devam ettiğini, fakat toparlanmanın durmaya yakın olduğunu söylemek için çok erken olduğunu belirtti.

Eylül ayı tarım dışı istihdam verilerinin hayal kırıklığı yaratmasının ardından yaptığı değerlendirmede, ''Delta varyantıyla beraber bu iniş ve çıkışları yaşıyoruz.'' diyen Daly, ''Ancak toparlanmanın durmaya yakın olduğunu söylemek için çok erken olduğunu düşünüyorum. Fakat kesinlikle Kovid-19'ın ve Delta varyantının iş gücü piyasası üzerinde yarattığı acıyı görüyoruz. Virüsü arkamızda bırakmış değiliz. Bu sebeple istihdam piyasasında bu iniş ve çıkışları yaşayacağız.'' ifadelerini kullandı.

Fed'in en güvercin üyelerinden biri olan ve bu yıl FOMC'de oy hakkı bulunan Daly, ekonomik görünüm konusunda ihtiyatlı ifadeler kullanmakla beraber bir alarm durumu olmadığının da altını çizdi. ''Delta varyantı henüz bizi rayımızdan çıkarmadı. Görüşlerimde bir değişiklik olmadı.'' şeklinde konuşan Daly, ''Amerikalıların enerji, gıda ve temel hizmetlerdeki yüksek fiyatları etkilerini hissetmekte olduklarını biliyorum fakat bu baskılar zaman içerisinde azalacak.'' ifadelerine yer verdi.

Etiketler