SAHOL bilanço sonuçlarını açıkladı!

2022 yılının ilk yarısına yönelik finansal sonuçlarını açıklayan SAHOL, ilk altı aylık dönemde kombine satışlarını yükseltti.

SAHOL bilanço sonuçlarını açıkladı!

Bu yılın ilk çeyreğine yönelik finansal sonuçlarını açıklayan Sabancı Holding, ilk çeyrekte kombine satışlarını yüzde 162 seviyesinde artırdı ve 165 milyar TL seviyesine yükseltti.

2022 yılının ilk çeyreğinde 6,4 milyar TL kombine yatırım yapan Sabancı Holding, altı aylık elde ettiği kâr ise 16,3 milyar TL olarak gerçekleşti.

'Ekonomik sıkıntılara rağmen yolumuza güçlü şekilde ilerlemeye devam ediyoruz'

Sabancı Holding'in CEO'su olan Cenk Alper açıklamada bulundu, “Sabancı Topluluğu olarak, küresel çapta yaşanan belirsizlikler ve bu belirsizliklerin getirdiği zorlu koşullara rağmen, sürdürülebilirlik ve dijitalleşmeyi pusula kabul ederek yolumuza güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Fiziki sınırların her geçen gün ortadan kalktığı dünyada, ortaya koyduğumuz ‘yeni ekonomi’ odaklı büyüme stratejimiz, “Dünya’nın Sabancı’sı” yaklaşımımızın en önemli itici gücü konumunda” sözlerine  yer verdi.

SAHOL bilanço sonuçlarını açıkladı! - Resim : 1

Türkiye ekonomisine ve sigortacılık sektörüne olan güvenini tekrar vurgulayarak Cenk Alper sözlerine, “Akbank, 2022’nin ilk yarısında kredi kullandırtmayı 517 milyar TL’si nakdi olmak üzere, toplam 639 milyar TL seviyesine çıkardı. Aksigorta’da ise 1 milyar TL’lik sermaye artırımı kararıyla bir yandan şirketimizin bilanço yapısını daha da güçlendirirken diğer yandan da Türkiye ekonomisi ve sigortacılık sektörüne olan güvenimizi pekiştirdik.” ifadelerini ekledi.

Etiketler