Saha Raiting: Haziranda en yüksek getiriyi altın sağladı

Saha Raiting, haziran ayında en yüksek getirinin yüzde 7,80 ile altından geldiğini bildirdi.

Saha Raiting: Haziranda en yüksek getiriyi altın sağladı

Kurumsal yönetim ve kredi derecelendirme kuruluşu Saha Raiting tarafından hazırlanan raporda, haziran ayında en yüksek getirinin yüzde 7,80 ile altından geldiği bildirildi.

Kuruluşun yaptığı açıklama şöyle:

"Yatırım fonlarında ayın en yüksek getirisini ortalama yüzde 10,26 ile emtia fonları verdi. Bu fonları yüzde 4,71 Yabancı Borçlanma Araçları fonları izledi. En düşük performans yüzde 1,17 ortalama kazanç ile Yerli Hisse Senedi fonlarında oluştu.

Yatırım fonlarında haziran ayının en yüksek getirisini yüzde 13,86 ile Azimut PYŞ Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu verdi. Onu yüzde 12,44 ile NEO Portföy Py Orta Vadeli Borç. Araç. Özel Fonu izledi.

Bireysel emeklilik fonlarında en yüksek getiri ortalama yüzde 10,36 ile emtia fonları kategorisinden geldi. Onu yüzde 4,76 ortalama getiri ile Yabancı Borçlanma Araçları fonları izlerken en düşük performans yüzde 1,09 getiri ile Yerli Borçlanma Araçları fonlarında oluştu.

Bireysel emeklilik fonlarında haziran ayında en yüksek getiriyi yüzde 10,61 ile AvivaSA Em. ve Hay. Altın EYF Fonu sağladı. Onu yüzde 10,57 ile NN Hay. Em. Altın EYF Fonu izledi. "

Etiketler