Sağlık şirketlerin hisseleri %6 yakın değer kazandı

Küresel volatilitenin sağlık sektörü hisselerini bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkardığı bir ortamda güvenilir gelir akışlarıyla güvenli hisseler elde etmek için yatırımcılar acele etti.

Sağlık şirketlerin hisseleri %6 yakın değer kazandı

İlaç üreticileri AbbVie Inc., Pfizer Inc. ve Eli Lilly & Co.'nun yanı sıra ABD'nin en büyük sağlık sigortacısı UnitedHealth Group Inc., son beş gün içinde %6'dan fazla değer kazandı. Değerlemeler daha geniş piyasayı takip etse de Pfizer dışında rekor seviyelere ulaştılar.

Oppenheimer & Co.'da sağlık hizmetleri stratejisti Jared Holz, "Sektörün savunma yönleri, son birkaç yılda zaman zaman tam olarak takdir edilmese de, oldukça anlamlı bir şekilde devreye girmeye başlıyor" dedi.

Kamu hizmetleri gibi ekonomik koşullardan bağımsız olarak talebin sabit kalmasının muhtemel olduğu diğer limanlar da benzer şekilde performans gösterdi.

Mevcut makro ve jeopolitik çalkantıların ortasında, ülkenin en büyük ilaç üreticilerinin, ilaç distribütörlerinin, laboratuvarlarının ve sağlık sigortacılarının güvenilirliği, hisse senetlerinin bu hafta diğer tüm sektörlerden daha iyi performans göstermesine yardımcı oldu. S&P 500 Sağlık Hizmetleri Endeksi, genel S&P 500 Endeksindeki %1.3'lük düşüşe kıyasla son beş seansta %3.4 arttı ve son 30 günde yaklaşık %12 kazanırken S&P kabaca %8 yükseldi.

Sağlık şirketlerin hisseleri %6 yakın değer kazandı - Resim : 1

ETF yatırımcıları, yakından izlenen 39 milyar dolarlık Health Care Select Sector SPDR Fonunu veya XLV'yi bu hafta iki gün yeni zirvelere göndererek, ilaç endüstrisi getirileri üzerine bahis oynuyorlar.

XLV'nin Haziran 2021'e kadar uzanan ticaret aralıklarından potansiyel bir kopuşun ortasındaki rekor zirveleri, momentumun sektörü ileriye taşımaya devam edebileceğini gösteriyor ve yaklaşık iki yıldır düşük performans gösteren S&P 500'deki sağlık hisseleri, kabaca üç ayda gösterge gösterge karşısında düşüşlerinin neredeyse yarısını telafi etti.

Anthony Feld'in teknik analizine göre, “En azından ilaç üreticileri arasındaki son toparlanmanın devam etmesi muhtemel.” diye belirtti.

Banka stratejistleri, piyasadaki belirsizlikler devam ettiği sürece sağlık hizmetleri konusunda da iyimser. RBC Capital Market'in ABD hisse senedi stratejisi başkanı Lori Calvasina geçen hafta yaptığı açıklamada, kamu hizmetleri ve sağlık hizmetleri hisselerinin değerleme, temeller, marjlar, tedarik zincirleri, fiyatlandırma gücü ve Rusya/Ukrayna riski açısından diğerlerinden daha iyi sıralandığını söyledi.

Marko Kolanovic liderliğindeki JPMorgan Chase & Co. stratejistleri de, sektörün “makul bir değerlemede savunma amaçlı büyüme, yüksek marjlar ve fiyatlandırma gücü ve çekici hissedar getirisi sunduğunu” söyleyerek sağlık hisseleri üzerindeki aşırı kilolu notlarını doğruladılar.

Etiketler
Yorumlar