Sadece kimliğinizle 3340 TL alabilirsiniz!

Ay sonuna gelinen bugünlerde vatandaşların ceplerinde paralar epey bir azaldı. Özellikle ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından verilen desteklere devam ediliyor. Sadece kimliğinizle 3340 TL alabilirsiniz!

Sadece kimliğinizle 3340 TL alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların hesabına 3340 TL para yatırılıyor. Sadece kimlikle çekilecek olan bu paraları en yakın ATM’den çekebilecek ve ihtiyacınızı giderebileceksiniz. Evde bakım maaşı adıyla verilen bu ödemeler her ayın 15’i ile ay sonuna kadar il il ödenmektedir. İllere göre yapılan ödemeler her ayın son gününde tamamlanmaktadır. TC Kimlik numarasının son hanesine göre yatırılan paralar ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye yetiyor.

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen evde bakım aylığını almak için öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapmanız gerekir. Evde bakım maaşı için başvuru yaptığınız zaman eğer olumlu olursa paralar hesabınıza yatırılacaktır. Evde bakım maaşı alıyorsanız eğer hesabınıza yatıp yatmadığını sorgulamak için telefonunuzun mesaj kısmından mesaj atabilirsiniz. Telefonunuzun mesaj kısmına girdiğinizde BAKIYE yaızp 4747’ye mesaj atarak hesabınıza para yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirsiniz.

3340 TL almak için başvuru nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 3340 TL almak için öncelikle başvuru yapmanız gerekiyor. Başvuru yapan kişilerinde bazı şartları karşılaması gerekiyor. Bu şartlar arasında:

  • Başvuracak kişinin gelir düzeyinin uygun olması,
  • Bakıma muhtaç olması,
  • Ağır engelli olduğunu bildiren sağlık kurulu raporu

Bu şartları karşılayan kişiler en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvurularını yapabilirler. Sizden istenen belgeleri tamamladıktan sonra başvurularınız değerlendirmeye alınacaktır.