Rusya o ülkeye doğal gazı kesti!

Berlin'de yaşanan bir cinayet sonrasında iki ülke arasındaki problem krize dönüştü. Şimdi ise Rusya, Almanya ve Polonya'ya doğal gazı kesti.

Rusya o ülkeye doğal gazı kesti!

Almanya'nın başkenti Berlin'de 23 Ağustos 2019 tarihinde Gürcistan vatandaşı Selimchan Changoschwilli'yi öldüren Rus vatandaşı Vadim Krasikov'un müebbet hapis cezasına çarptırılması ve iki Rus diplomatın 'istenmeyen kişi' ilan edilmesinin ardından Berlin ve Moskova arasında yaşanan problem krize dönüştü.

Rusya, iki ülkeye doğal gazı kesti

Rusya misilleme olarak Moskova'da görevli Alman iki diplomatın sınır dışı edilmesi yönünde karar verdi. Ayrıca da Polonya ve Almanya'ya doğal gazı kesti. 

Rusya o ülkeye doğal gazı kesti! - Resim : 1

Rusya Devlet Balkanı Vladimir Putin'in emriyle Moskova'nın 'ticari sebeplerle' Belarus üzerinden Polonya ve Almanya'ya gelen doğal gaz vanalarını kapattığını bildirdi. Polonya'ya gaz veren vanaların Pazar gününden beri kapalı olduğu aktarılırken dün saat 11.00 itibarıyla Almanya'da depolanmış doğal gazın Polonya'nın ihtiyacını karşılaması için doğuya doğru geri akıtılmakta olduğu öğrenildi. Moskova'nın muslukları kapatmasının ardından Hollanda'da doğal gaz fiyatının yüzde 37 oranında artış kaydettiği aktarıldı. 

Ayrıca Putin ile Almanya Şansölyesi Olaf Scholz dün ilk telefon görüşmesini gerçekleştirdi. Görüşmenin ana konusunun Ukrayna krizi olduğu ve Scholz'un 'Rusya sınırında artan askeri yığınakla ilgili endişelerinden söz ettiği' kaydedildi.

Putin dün yaptığı sert tonlu açıklamada da Ukrayna ihtilafı ile ilgili düşmanca Batılı eylemlere cevap olarak 'askeri adımlar atmaya hazır olduklarını' ifade etti.

Etiketler