Rusya 300 bin ton gübreye hazır! Putin'in BM çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Birleşmiş Milletler'e çağrıda bulundu. Putin, '300 bin ton gübreyi ücretsiz tedarik etmeye hazırız' dedi.

Rusya 300 bin ton gübreye hazır! Putin'in BM çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Rus gübresinin gelişmekte olan ülkelere sevkiyatına yönelik kısıtlamalarının kaldırılması çağrısında bulundu.

Konuyla alakalı açıklamasında Putin, “Avrupa limanlarında bekletilen 300 bin ton Rus gübresini gelişmekte olan ülkelere ücretsiz bir şekilde temin etmeye hazırız.” ifadelerine yer verdi.

Son zamanlarda küresel piyasalara düzenlemeye yönelik değişiklere vurgu yapan Putin,  “Küresel siyaset ve ekonomide temelden değişim yaşanıyor ve bu geri döndürülemez.” sözlerine yer verdi.

Rusya 300 bin ton gübreye hazır! Putin'in BM çağrısı - Resim : 1

'Küresel piyasalarda iş birlikleri bencillikten uzak olmalı'

Putin, küresel piyasalarda iş birliklerinin bencil olmadan devam etmesi gerektiğini belirtti. Bununla alakalı olarak, “Ekonomik iş birliğindeki diğer katılımcıların politikalarını bu ilke üzerine inşa etmelerini ve yasa dışı yaptırımları kendi amaçları için kullanmayı bırakmalarını umuyoruz." dedi.

Rusya'nın Ukrayna işgalinden sonra AB Komisyonu Rus yaptırımlarına başladı. Bu konuda yaptırımların kaldırılmasını talep eden Putin, “Elbette bu yaptırımların kaldırılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak Komisyon yaptırımları sadece Avrupa Birliği ülkeleri için kaldırdı. Sadece onlar gübremizi alabiliyor. Peki dünyanın en yoksul ülkeleri ve gelişmekte olan ülkeler ne olacak?” açıklamasında bulundu.

Rusya 300 bin ton gübreye hazır! Putin'in BM çağrısı - Resim : 2

'Gelişmekte olan ülkelere 300 ton Rus gübresi gönderebiliriz'

Bununla beraber yaptırımlar sonrası Rusya'da tedarik zinciri üzerinde pek çok aksamalar yaşandı. Avrupa limanlarında bu yaptırımların sonucu olarak önemli miktarda Rus gübresinin biriktiğinin altını çizen Putin, “Avrupa limanlarında bekletilen 300 bin ton Rus gübresini, gelişmekte olan ülkelere ücretsiz bir şekilde temin etmeye hazırız.” dedi.

Etiketler