Robinhood'dan kripto paraya kısıtlama

Robinhood'dan kripto kurnazlarına kısıtlama geldi.

Robinhood'dan kripto paraya kısıtlama

Robinhood, kripto para birimlerinde yatırımları kısıtladı. Kullanıcılar, Robinhood uygulamasının günün erken saatlerinde kripto alımları için anlık mevduatları durdurduğunu bildirmeye başladılar, bu da para birimlerini sadece hesaplarına yatırılmış fonlarla satın alabilecekleri manasına geliyordu. Robinhood, bu tür mevduatların temizlenmesi için beş iş günü kadar sürebileceğini söyledi.

Bir Robinhood sözcüsü açıklamasında, ”Olağanüstü piyasa şartları sebebiyle, kripto paralar için anlık satın alma gücünü geçici olarak kapattık.Müşteriler hala kripto satın almak için sabit fonları kullanabilirler. Piyasa şartlarını izlemeye ve müşterilerimiz ile iletişim kurmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yatırım platformu, yatırımcılar arasında popüler olan GameStop ve diğer hisse senetlerini satın almalarını engelledikten sonra perşembe günü müşterilerden çok fazla alay konusu oldu. Reddit Yönetim Kurulu Wallstreetbets’den esinlenen yatırımcıların telaşı sebebiyle bu hafta çılgınca uçucu fiyat dalgalanmalarını görüldü.

Robinhood’un kripto ticaretini kısıtlama hareketi, dijital bir madeni para olan Dogecoin’in Cuma günü %800'e kadar yükselmesinden sonra geldi.

Etiketler