Robinhood: Ticaret hacminin çoğu kripto ticaretinden geliyor

Robinhood, halka açıldığından beri ilk kez üç aylık sonuçları sunuyor. Gelirin yaklaşık yüzde 41'i kripto ticareti yoluyla elde edildi.

Robinhood: Ticaret hacminin çoğu kripto ticaretinden geliyor

Yatırım uygulaması sağlayıcısı Robinhood, ikinci çeyreğe ilişkin rakamları yayınladı. Bunlar, kripto para birimlerinin gelir artışının arkasındaki itici güç olduğunu gösteriyor. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla, kripto ticaretinden elde edilen gelir şaşırtıcı bir şekilde yüzde 4,282 arttı.

Kripto ticaretine dayalı toplam gelir 223 milyon dolardı. Bu, şirketin ikinci çeyrek için toplam 565 milyon ABD doları gelirindeki aslan payıdır. Robinhood'un iş modelinin özelliği, kullanıcıların işlemler için borsaya herhangi bir ücret ödememesidir. Bunun yerine, şirket bunları düzenlemek için komisyon toplar.

Kripto işlemlerinin yüzde 62'si Dogecoin'den (DOGE) geliyor

Dolayısıyla bu komisyonlar, 2020 ile 2021 arasındaki büyümenin çoğundan sorumluydu. Rakamlar ayrıca kripto işlemine dayalı gelirin yüzde 62'sinin Dogecoin işlemlerinden geldiğini gösteriyor. Artan kripto gelirlerine rağmen Robinhood, ikinci çeyrek için toplam 464 milyon dolar zarar bildirdi. Ancak kayıplar, şirketin sahip olduğu uçucu varant ve tahvillere ilişkin muhasebe düzeltmelerinden kaynaklanmaktadır.

Etiketler