Ripple'dan SEC çalışanları için yeni hamle

Ripple, SEC çalışanlarının XRP, Bitcoin ve Ethereum ticaretine izin verilip verilmediğini gösteren belgeler üretmeye zorlamak için farklı bir hamlede daha bulundu.

Ripple'dan SEC çalışanları için yeni hamle

Blokzinciri devlerinden Ripple, SEC çalışanlarının XRP, Bitcoin ve Ethereum ticaretine izin verilip verilmediğini gösteren belgeler üretmeye zorlamak için farklı bir harekette daha bulundu.

Connecticut merkezli Filan LLC'yi kuran ticari dava uzmanı ünlü şirket avukatı James K. Filan, her iki tarafın da bazı zaferler kazandığı Ripple ve SEC arasındaki sürekli yasal savaşla ilgili güncellemeleri Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Filan, Ripple'ın SEC çalışanları için kripto varlık ticaretine izin verilip verilmediğini gösterecek belgeleri paylaşmaya zorlamak için başka bir hamlede daha bulunduğunu açıkladı.

Ripple, SEC'nin XRP ticareti belgeleriyle ilgili başka bir önerge sundu

Ripple, bu belgeler ile ilk hareketini 27 Ağustos tarihinde gerçekleştirildi. Bu hamle sonrasında SEC, hakime belgelerin bu şekilde sağlanmasının kurum çalışanlarının mahremiyetine bir müdahale olacağı ve Gizlilik Yasası çerçevesine girdiği yönünde cevap verdi.

Ripple avukatları da bunun yanlış bir yorumlama olduğunu belirtirken herhangi bir SEC çalışanının verilerini incelemeye çalışmadıklarını aktardı. Aradıkları şeyin 'dar bir kapsamda ve sınırlı bir süre için toplu, tamamıyla anonimleştirilmiş bilgiler' olduğunu vurguladı.

Ripple tarafından sunulan önergeye göre, bir toplantı ve görüşme esnasında SEC'in avukatı sözlü bir açıklama yaparak SEC'in Ripple hakkında resmi bir soruşturma emri verdiği 2019 yılının mart ayından bu yana kurum çalışanlarının XRP ticareti yapmasının yasak olduğunu belirtti. Fakat şu anda, bu tarihten önce XRP ticareti yapmalarına izin verilip verilmediği merak ediliyor.

Ripple öte yandan, kurumun Ripple personeli tarafından düzenlenen toplantıların video ve ses kayıtlarını görüntülemesini talep ettikten sonra, bazı sergilerin ve transkript dosyalarından alıntıların kendisi ve SEC tarafından mühürlenmesini istiyor.

Etiketler