Ripple ikinci çeyrekte havale sistemi hacminde 9 kat artış gördü

Ripple, bugün yayımlamış olduğu ikinci çeyrek raporu kapsamında havale sistemi olarak bilinen “On-demand Liquidity” (ODL) ile beraber rekor bir işlem hacmine ulaştıklarını aktardı.

Ripple ikinci çeyrekte havale sistemi hacminde 9 kat artış gördü

Ripple, ODL sisteminin, geleneksel havale ve ödemeler hizmetlerinin daha da ötesine geçiş sağlayarak, yıllık bazda toplam 9 kat artış kaydettiğini açıkladı. 2022 yılının 2. Çeyreğinde ise tamamen rekor kırıldığını dile getirdi. ODL, RippleNet ağında düşük maliyet kapsamında sınır ötesi ödemeleri gerçekleştirebilmek için XRP kullanmış olan bir likidite platformu olarak tanımlanıyor. Ripple, yayımlamış olduğu raporda yılın ikinci çeyreğinde oluşmuş olan hacmin önemli bir kısmının toplu ödemelerden ve hazine akışlarından kaynaklandığını dile getirdi.

Ripple ikinci çeyrekte havale sistemi hacminde 9 kat artış gördü

Ripple’ın ODL sistemi kapsamında hacim yıllık oranda 9 kat arttı

Ripple bunun yanı sıra yılın ikinci çeyreğinde ODL hizmeti aracılığı ile toplam 408,9 milyon XRP sattığını açıkladı. Şirket yılın ilk çeyreğinde toplam 273 milyon dolarlık XRP satışı gerçekleştirmişken bir önceki çeyreğe göre değerlendirildiği zaman XRP satışlarını yaklaşık olarak yüzde 49 oranında artışa geçirdi. Lakin bu satış rakamı, dolaşımda yer alan XRP hacminin yalnızca yüzdelik 0,47’sini oluşturuyor. XRP satışlarındaki toplam gözlemlenen artış ise ODL hizmetinin büyüdüğüne yönelik en önemli girdi olarak kabul edilenler arasında.

Diğer bir yandan ise finansal rapor, 2022 yılının ikinci çeyreği yönünde XRP’nin toplam yönetilen işlem hacminin toplam 96,83 milyar dolardan toplam 78,5 milyar dolara düştüğünü gösterdi. Bu yaşanan düşüş ise; rapor açıklamasında kripto para piyasalarındaki genel bir düşüşe bağlandı.

XRPUSDT:BNN Ripple TetherUS
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.525
En yüksek 0.5502
En düşük 0.5173
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler