Ripple davasında SEC, iki avukat daha atadı

Ripple davasında SEC, iki avukat daha atadı.

Ripple davasında SEC, iki avukat daha atadı

SEC ile Ripple arasındaki davada flaş bir gelişme yaşandı ve Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kendisi adına çalışmak üzere davaya 2 avukat daha atadı.

Ripple ve SEC arasındaki davayla alakalı olarak devamlı Twitter’dan ve Youtube’dan kamuoyuna bilgi veren avukat Jeremy Hogan, SEC’in Ripple davasıyla ilgili fazladan bir güç çağırmak mecburiyetinde olduğu yorumunu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“SEC, Şikago’dan dava için iki avukat daha getiriyor. Biri 18, diğeri 25 senelik deneyime sahip. Dolayısıyla kıdemli avukatlar. Bence bunun anlamı SEC, dava için fazladan bir güce ihtiyaç duyuyor ve onları çağırıyor.

Yani daha fazla yardıma ihtiyaçları var. Çünkü Ripple çok iyi dövüşüyor! Başka bir seçenek ise SEC’nin yeni bir lider avukata ihtiyaç duyması. 25 yıl deneyimi olan avukat yeni lider olabilir fakat bunun olacağını sanmam. Size yardım etmesi için 25 senelik bir avukat almak mecburiyetinde değilsiniz”

Davada son olarak SEC, Ripple’ın Amerika dışındaki ortakları ve bu ortakların bulunduğu ülkelerdeki kurumlardan şirket ile alakalı bilgi talep etmiş fakat Ripple avukatları SEC’nin bu hamlesini, davayla ilgisi olmadığı gerekçesi ile hakim Sarah Netburn’e şikayet etmişti.

SEC önceden de CEO Brad Garlinghouse ve kurucu ortak Chris Larsen’in tüm banka hesaplarının incelenmesini talep etmiş fakat iki yönetici bu konu da da “özel hayatın ihlali” nedenini gerekçe göstererek talebin reddedilmesini istemişti. Hakim Netburn, kişisel hesapların incelenmesi talebini kabul etmemişti.

Etiketler