Renault, metaverse evrenine adım attı!

Dünya genelinde bilinen ve en çok satış yapan otomotiv markalarından olan Renault, teknolojiye ayak uydurarak metaverse evrenine adım attı.

Renault, metaverse evrenine adım attı!

Popüler araç markası Renault, metaverse dünyasına adım atarak bir coin ile ortaklık kurdu. Kurulan ortaklık otomobil devinin Metaverse dünyasına adım atmasını sağladı. Alınan son bilgiye göre Metaverse ve Renault’un beraber NFT koleksiyonu çıkarması düşünülüyor. İşte, ayrıntılar…

Renault, metaverse coine ortak oldu!

Metaverse evreni kurulduğu andan itibaren popüler metaverse coin projesi olarak karşımıza çıkan The Sandbox ile Renault arasında bir ortaklık kuruldu. Fransa merkezli küresel otomobil devi ile Güney Kore asıllı Renault Korea ile Renault arasında ortaklık kuruldu.

Ortaya çıkan ortaklıkla The Sandbox, metaverse evreni için bir NFT koleksiyonu geliştirmeye yönelik çalışma yapacak. The Sandbox, bu ortaklık sayesinde Metaverse evreninde araç sürme deneyimini insanlara yaşatacak. Renault’un aklındaki düşünce ise kendi ürünlerini dünya genelinde NFT teknolojisini yaşatacak. Bu sayede pek çok insana markasını tanıtacak ve sanal evrende de ön plana çıkabilecek. Renault Korea Motors ile ortaklık kuran Renault, bu sayede markasını daha büyük bir evrene yayabilecek.

Metaverse Renault

Renault metaverse dünyasına girdi

The Sandbox platformunda yer alan NFT’lere ilaveten Renault Korea ile ortaklık yapan Renault, ilerleyen günlerde farklı markalarla da iş birliği yapabilecek. Yapılacak bu iş birliği firmanın daha çok pazarlama imkanına sahip olacağı ve sanal dünyada da ön plana çıkan bir marka olmasını sağlamak. Yani Renault’un asıl amacı Metaverse dünyasında ürünlerini pazarlamak. Sandbox tarafından yapılan duyuruda:

Renault Korea ile metaverse dünyasında dijital otomotiv deneyimleri sağlamayı istiyoruz. Bunun için de yeni ortaklığımızı duyurmaktan mutluyuz. Bu yeni iş birliğimiz ile sandbox, tüketicilere arabaları metaverse evreninde deneyimlemenin yeni yollarını verecek. İlaveten metaverse de çeşitli markalarla pazarlama iş birliklerini teşvik ediyoruz. Renault ile uzun vadeli bir pazarlama iş birliği üretmek istiyoruz denildi.