Rekor kıran altcoin, Bitcoin’i geçecek mi?

Son zamanlarda balinaların gözdesi olan Litecoin, işlem sayısı bakımından rekorlar kırarak Bitcoin’i geçmeye çok yaklaştı. Litecoin, anlık olarak işlem sayısı bakımından yılın zirvesinde.

Rekor kıran altcoin, Bitcoin’i geçecek mi?

Litecoin ağı, coin taban fiyatında olmasına rağmen, bu hafta çok büyük işlemler görüyor. LTC tam tamına, 100 bin doların üzerinde 5.508 işlem gördü. Bu işlem sayısıyla 11 ayın en yüksek işlem sayısına ulaşıldı. Litecoin ağının işlem sayısı gün geçtikçe artar durumda. Son veriler ışığında yakın bir zamanda Litecoin ağındaki işlem sayısının BTC’de yapılan işlem sayısını geçeceğini gösteriyor. Balinalar son zamanlarda LTC’de işlem yapıyorlar.

LTC’de bu işlem sayısı artışı, fiyatın düşük olmasına rağmen artıyor. Mevcut piyasa hepimizin bildiği gibi durgun vaziyette. Fakat Litecoin’de yapılan işlemler bu coine güvenildiğini ve inanıldığını gösteriyor. Balinaların genellikle varlıkları düşük fiyattan toplamak gibi bir huyları vardır. Daha önce bunu Bitcoin’de yaptılar. Bu gelişmeler, acaba balinalar şu an düşük fiyattan LTC mi topluyor? sorusunu akıllara getirdi.

Litecoin tutulan cüzdan sayısı ve hash rate oranı artıyor

Balinalar, son günlerde LTC’ye büyük ilgi gösteriyor. Litecoin tutulan cüzdan sayısı ve yapılan işlem sayısı 11 ayın zirvesine ulaşmış durumda. Balinalar cüzdanlarında düşük fiyattan Litecoin biriktiriyor gibi gözüküyor. Bu süreç çoğu zaman iyiye yorumlanabilir. Balinaların cüzdanlarında bu varlığı tutması LTC’nin fiyat artışı sonucunu doğurabilir. Daha önce Bitcoin’de de böyle olmuştu. Bitcoin’de yapılan işlem sayısı ve balinaların varlık sayısı artmıştı hemen ardından ise fiyat yükselişi gelmişti. Litecoin yatırımcıları da aynı şekilde fiyat artışı gelmesini bekliyorlar.

Litecoin’de diğer bir parametre ise hash rate oranı. Hash rate oranı da son zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Hash rate; madencilik ağındaki cihazların gücünü ve kapasitesini ölçmek için kullanılan bir terimdir. Bu oran arttığında, daha çok madencinin bu ağda işlem yaptığını gösterir. Daha çok işlem yapan madenci demek bu coine olan güvenin artması demektir.

İşlem sayısı son zamanların zirvesine ulaştığı gibi hash rate oranı da son zamanların zirvesine ulaşmış durumda. İlginç bir şekilde hash rate oranı arttığında, genellikle varlıkların fiyatlarında da artışlar görülmüştür.

Etiketler