Rekabet Kurulundan taksimetre satışına para cezası!

Rekabet Kurulu, İstanbul'da taksimetre satışı ve değişimi hizmeti pazarında faaliyet gösteren 5 teşebbüse idari para cezası verdi.

Rekabet Kurulundan taksimetre satışına para cezası!

İstanbul ilinde taksimetre satışı ve değişimi hizmeti pazarında faaliyet gösteren beş teşebbüs hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Rekabet Kurulundan yapılan açıklamaya göre, İstanbul ilinde taksimetre satışı ve değişimi hizmeti pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerin fiyatları birlikte belirledikleri iddiası üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı.

11.03.2021 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda Alberen Elektronik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Ata Taksimetre Muayene Servisleri Ltd. Şti., Atak Taksi Elektronik İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti., Paşa Taksimetre Ltd. Şti. ve Tetaş Elektronik Ltd. Şti.’nin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiklerine, dolayısıyla adı geçen teşebbüslere idari para cezası verilmesine karar verildi.

Buna göre, Alberen Elektronik İnşaat Sanayi ve Ticaret'e 24.498,34 TL, Atak Taksi Elektronik İç ve Dış Ticaret'e 9.813,22 TL, Tetaş Elektronik'e 8.315,29 TL, Ata Taksimetre Muayene Servisleri'ne 785,38 TL ve Paşa Taksimetre'ye 3.395,95 TL idari para cezası verildi.

Cezalara 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde itiraz edilebilecek.

Etiketler