Qua Granite: Yatırımcı sayısında kalıcılığı hedefliyoruz

Qua Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, yatırımcı sayısında kalıcılık istediklerini söyledi.

Qua Granite: Yatırımcı sayısında kalıcılığı hedefliyoruz

Qua Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, Qua Granite’in halka arzı hakkında, “Şu an borsada en çok hissedarı olan şirketiz. Yaklaşık 850 bin kişi hissedarımız var. Yatırımcı sayısında kalıcılık istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Qua Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, Qua Granite’in, BİST Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Ercan, şirketin 5 yıl önce kurulduğunu fakat hızlı bir ilerleme kaydettiğini söyledi. Halka arzı geçen yılın haziran ayından itibaren planlamaya başladıklarını açıklayan Ercan, “Biz 2018’den beri yapılan en büyük; Türkiye tarihinde ise en yüksek katılımcılı halka arzız.” yorumunu yaptı.

Ercan, şirketin halka arz detayları ve planları hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Şu an borsada en çok hissedarı olan şirketiz. Buna baktığımızda herkesin güveninin sorumluluğunu hissediyoruz. Biz normal bir üretim sistemi yapmıyoruz, biz aslından teknoloji ile teknik graniti yorumladık. Dünya ihracatında geliştirdik ve halkımızı da 'Yapacağımız yatırıma ortak ediyoruz.' dediğimizden dolayı bu kadar katılımcı olduğuna inanıyoruz.

Yaklaşık 850 bin kişi şu an hissedarımız, parasal olarak 2,5 milyara yakın bir talep geldi. Fakat biz daha çok yatırımcı sayısına bakıyoruz. Bünyemizde daha çok küçük yatırımcı olmasını ve onların daha çok kazanmasını istiyoruz. Yatırımcı sayısında kalıcılık istediğimiz bir şey, bu sayı 850 bin ise, bu sayının 850 bin olarak devam etmesini isteriz.”

Ercan, halka arzdan gelecek kaynağı, şirket yatırımlarında, kredileri kapamada ve işletme sermayesinde olmak üzere üç şekilde kullanacaklarını söyledi. Ercan, “Şu an fabrikalarımızda hatlarımızı büyütme yatırımlarımız var. Bunlara zaten biz aralık ayı itibariyle başladık ve bilançomuzda bunlar var. Bu yatırımlarımızın ödemelerine başlamıştık, ödemelerimizi halka arzdan gelecek rakamın devamı ile sürdüreceğiz. Geri kalan kısmıyla kredilerimizi kapadık. Bunun yanında da büyüyecek sistemi işletme sermayesinde kullanacağız.” dedi.

Etiketler