Putin: "Yaptırımlar Avrupa'ya zarar veriyor!"

Dün yaptığı açıklamalarla operasyonların devam edeceğini duyuran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı açıklamalarla alınacak yeni yaptırım kararlarının kendilerinden ziyade Avrupa Birliği'ne zarar vereceğini belirtti.

Putin: "Yaptırımlar Avrupa'ya zarar veriyor!"

Bir yanda Ukrayna karşısında aldığı kararlarla, bir yandan ise Avrupa Birliği'nin uygulamak istediği yeni yaptırımlarla gündeme gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gün içinde yaptığı açıklamalarla bazı ülkelere yönelik kapalı bir mesaj gönderdi.

Dün gerçekleşen Avrupa Birliği toplantıları üzerine Rusya-Ukrayna savaşının aynı şekilde devam edeceğini vurgulayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı açıklamalarla da bazı soru işaretlerini bazı ülkelerine üzerine yönlendirdi. Alınacak yaptırımlardan ziyade bazı ülkelerin üzerlerine düşen görevleri yapmadığına değinen Vladimir Putin, "Bazı ülkeler sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmiyor. Bu da Rusya için sorun yaratıyor" ifadelerini kullandı.

Kaybeden taraf Avrupa Birliği!

Avrupa Birliği önderliğinde bazı batı ülkelerinin enerji ithalatını reddetmesinin kendilerinden çok onlara zarar verdiğini de yineleyen Putin, çeşitli ülkelerin yaptırımlardan dolayı zarar uğradığını vurguladı. Putin, "Batı'nın Rusya ile normal işbirliğini ve enerji kaynaklarını reddetmesi Avrupa'ya şimdiden zarar veriyor. Rusya enerji ihracatını yeni pazarlara genişletebilir. Enerji kaynaklarımızı gerçekten ihtiyaç olan ülkelere yönlendirebiliriz" dedi. Enerji kaynaklarını ihtiyaç olması durumunda artırabileceğini de belirten Putin; petrol, gaz ve kömür tüketimini yurt içinde kontrol altında tuttuklarını, gerekli görüldüğü takdirde artırabileceklerini söyledi.

Avrupa Birliği'nde ise alınacak yaptırımlar hakkında herhangi bir somut adım gelmemesi ise Putin özelinde hamle özgürlüğü tanıdı. Avrupa Birliği içerisinde yaşanılan yüksek enflasyon ve ekonomik krizin, Rusya'ya uygulanacak yaptırımları hafiflettiği öngörülürken, Putin önderliğindeki Rusya'nın ise sert tutumunu devam ettirmesi Avrupa ülkelerinde büyük bir bilinmezliğe neden oldu.