Putin ve Biden 16 Haziran'da bir araya geliyor! Görüşme gergin geçebilir

Putin ve Biden 16 Haziran'da Cenevre'de buluşacak. Görüşmenin sıcak başlıklar dolayısıyla gergin bir atmosferde geçeceği düşünülüyor.

Putin ve Biden 16 Haziran'da bir araya geliyor! Görüşme gergin geçebilir

Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin tarihin en düşük seviyelerinde olduğunu vurgulayan Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Biden ile gerçekleştireceği ilk yüz yüze görüşme öncesinde Biden ile ilgili olumlu mesajlar verdi. 

Moskova'da NBC News yayınına katılan Putin, ABD ile siber saldırılar ve karşılıklı açıklamalar nedeniyle yükselen tansiyona karşın Biden ile çalışmanın yine de mümkün olabileceğini, çünkü Biden'ın önceki başkan Trump'tan daha öngörülebilir biri olduğunu söyledi.

Putin, açıklamasında şunları söyledi:

"Biden farklı bir insan, bazı avantajlar ve dezavantajlar elbette ki söz konusu. Fakat umuyorum ki ABD Başkanı adına tahrik nitelikli hareketler olmayacaktır."

Trump için "Olağanüstü ve yetenekli biri" tanımını yapan Putin, bununla beraber kendisinin ABD Başkanı olmaması gerektiğini belirtti. Putin, Biden için ise "Kariyer insanı, hayatının tüm erişkinlik dönemini politikada geçirmiş biri" dedi.

İki lider, G-7 zirvesinden sonra 16 Haziran tarihinde İsviçre'nin Cenevre kentinde buluşacak. Görüşmenin siber saldırılar, Ukrayna ve Kremlin'in muhaliflere olan tutumu gibi sıcak başlıklar dolayısıyla gergin bir atmosferde geçeceği düşünülüyor.

Etiketler