PTT sınavsız KPSS şartsız 15 bin personel alımı! İşte PTT büro ve gişe memuru başvuru şartları!

PTT 3 yıldır personel alımı yapmıyordu. Ancak son zamanlarda yüksek oranda personel alımı yaoacağını duyurdu. İşte detaylar

PTT sınavsız KPSS şartsız 15 bin personel alımı! İşte PTT büro ve gişe memuru başvuru şartları!

PTT Personel Alımı Yapıyor!

Son 3 yıl içinde her hangi bir alım yapmayan PTT 2022 yılına giriş ile belli oranda personel alımı yapacağını duyurdu. Ülkemizin her bölgesinde bulunan PTT’lerin belli oranda şartı taşıyan kişiler için belli oranda personel alımı yapıp bu alanda deneyimli olan kişileri tercih etmektedir. 2022 yılında 15 bin personel alımı gerçekleştirmek isteyen PTT bu alanda başvuru şartlarını resmi sitesi üzerinden açıkladı. Bu doğrultuda PTT tarafından 35 yaşını aşmamış büro ve gişe memuru, dağıtıcı elemanı, avukat, mimar, mühendis, tekniker alımı yapacağını bildirdi.

2023 yılına kadar personel alımı yapacağını daha önceden açıklamış olan PTT, şu ana kadar herhangi bir şekilde alım ilanı yayınlanmadı ve halen alım ile ilgili tam olarak bir çalışması bulunmuyor. Ancak 2022’nin ilk ayları içerisinde 15 bin kişilik kadro açılmasına dair bir miktar yorum ve tahmin bulunuyor. Henüz tam olarak resmi bir tarih verilmese bile başvuruların şubat ve mart aylarına doğru başlaması ön görülüyor. Başvuru yapacak kişilerin CV’leri ile başvuru yaptıkları PTT şubesine giderek detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Başvuru Şartları Nelerdir?

PTT personel alımında ilk şartı Türk vatandaşı olmak. Bir diğer şartlar ise askerlikle ilgisi bulunmamak, kamu haklarından yasaklı bulunmamak, yapılacak olan “yazılı ve/veya sözlü sınavda” başarılı olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak, başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak, akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek, atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak gibi birçok şart aranırken bunlara ek olarak şu şartlara yer verildi.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak ve daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmaması durumunda başvuran kişinin işe alımı gerçekleşecektir. Başvuru alımları henüz başlamasa bile başvuru yapacak kişinin bu şartları taşıması gerekiyor.