ProShares Bitcoin ETF'si, Kanada'daki ETF varlıklarını yakaladı

Geçtiğimiz hafta onaylanan ProShares Bitcoin ETF'si, yatırımcılardan büyük ilgi görüyor.

ProShares Bitcoin ETF'si, Kanada'daki ETF varlıklarını yakaladı

SEC tarafından verilen Bitcoin ETF onaylarının ardından, yatırımcılar borsa yatırım fonlarına büyük ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde listelenen ProShares Bitcoin ETF, iki gün içerisinde Kanada'daki ETF varlıklarını yakaladı.

ProShares ürünleri ABD'deki ilk Bitcoin ETF'si olsa da Kanada, Toroto Menkul Kıymetler Borsasında işlem gören birkaç Bitcoin ETF'sine sahipti. Kaiko tarafından derlenen verilerde ABD merkezli ETF'sinin Net Aktif Değerlerinin 1 milyar dolara ulaştığını ve bu yılın şubat ve nisan ayından bu yana işlem gören Kanada merkezli yatırım ürünlerine yaklaştığı dikkat çekti.

İki fon arasındaki temel fark, Kanada ETF'lerinin kısa vadeli Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri yaparak kripto para birimine sentetik maruz kalma yaratmak yerine aslında BTC'yi elinde tutmasıdır.

Şu anda ProShares'e göre sadece iki fon daha yüksek Net Varlık Değerine sahip durumda. ProShares ürünü ABD pazarındaki ilk tekliflerden biri ve ilerleyen dönemde yeni ETF onayları ile birlikte yatırımcıların tercihlerindeki çeşitliliğin artacağı düşünülüyor.

Yatırımcılar yeni düşen ETF'lere büyük ilgi gösterse de bazı analistler vadeli işlemlere dayalı ETF'ye şüpheyle yaklaşıyorlar. Vadeli işlem sözleşmeleri yoluyla piyasaya maruz kalma sağlayan fonlara yönelik temel sorunun yüksek tutma maliyetleri olduğunu aktarıyorlar.

Etiketler