Powell'dan Omicron varyantı için 'risk' uyarısı

Fed Başkanı Powell, Omicron varyantının istihdam ve ekonomik faaliyet için aşağı yönlü riskler oluşturduğunu söyledi.

Powell'dan Omicron varyantı için 'risk' uyarısı

Fed Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komisyonunda yapacağı konuşmanın dünkü metninde Omicron varyantının istihdam ve ekonomik faaliyet için aşağı yönlü riskler oluşturduğunu söyledi.

Powell, Kovid-19'un ortaya çıkan yeni varyantı Omicron'a yönelik ilk halka açık konuşmasında, bu varyantın merkez bankasının istikrarlı fiyatlar ve maksimum istihdam sağlama görevlerinin her iki tarafı için de risk meydana getirdiğini belirtti.

Powell, Senato Bankacılık Komisyonunda yapacağı konuşmanın bir gün önce yayınlanan metnine göre, ''Kovid-19 vakalarında son zamanlarda görülen artış ve Omicron varyantının ortaya çıkması, istihdam ve ekonomik faaliyet için aşağı yönlü riskler oluşturdu ve enflasyona ilişkin belirsizliği artırdı.'' dedi ve virüse ilişkin artan endişelerin, insanların çalışma istekliliğini azaltacağını ve bunun da iş gücü piyasasındaki iyileşmeyi yavaşlatacağını tedarik zinciri aksaklıklarını yoğunlaştıracağını da ekledi.

Powell, görece kısa konuşma metninde, belirli para politikası hareketlerine veya diğer Fed yetkililerinin son konuşmalarında değindiği kilit bir konu olan varlık alımlarının azaltılma hızının değiştirilme ihtimalinden söz etmedi.

Etiketler